Sunday, January 17, 2010

.....Second Chance.....

Everyone deserve a second chance,right? Kalau korang semua diberi peluang tu, apa yg korang nak sangat lakukan? Pernah tak korang ada gak terfikir..klau la aku x buat benda ni, mesti x akn jadi camni?

Hurmmm....runsingkan kepala kalau asyik fikir hal tu je?

Tapi.. itu la yang aku tengah alami sekarang ni..dah hampir 1 tahun setengah,even dah abis skola pon, 'hal ni' selalu menghantui pemikiranku ini.. aku dah x tau nak buat macam mana dah ni. Kalau aku minta maaf berjuta-juta kali pon, maybe ada yang kata..'ala..tu perkara dulu la',..biar la..x ape' atau mungkin mereka senyap je..

korang mesti ingat yg aku mesti gembira sangat bila dapat tawaran pergi belajar kat MRSM PH tu atau mungkin kata aku ni sellfish sbb x bagi tau korang langsung(except for certain people) yang aku nak pergi.

Well, sesiapa yg buat konklusi tu, actually u r WRONG! DENITELY WRONG!! Sebenarnya, hati aku ni bercampur baur. hati ni resah, gelisah, takut dan SEDIH. Sedih betul time tu. Even ada seorang budak junior ni tegur..'kak! kenape kak?? mudi je?' bukan semua orang tau perasaan ni. mungkin juga sebab aku sorokkan perasaan ni. tapi..hanya tuhan je la yang tau perasaan aku time tu..

Seminggu sebelum aku nak pergi tu,..aku di torture lagi ngan soalan ni..Nak pergi ke x nak?? even sembahyang istiharah pon, still x pasti dgn jawapan aku ni. time tu pulak teacher ajar aku poem..The Road Not Taken.. lagi la keadaan aku ni bertambah rumit.ada jugak aku bercadang nak jumpa kaunselor, tapi ada je halangannya lebih2 lagi perasaan aku ni.

Last day of my school, Friday, 2.30p.m, Biology class..mati2 aku ingat budak kelas aku tau tentang aku sbb kitorang siap salam, wish all the best of luck and cakap terima kasih atas segala2nya antara satu sama lain.. aku still ingat situasi tu even kawan2 yang aku salam pon aku still ingat. Tapi..sayang seribu kali sayang dan aku bertambah sedih..rupa2nya orang yg salam ngan aku tu x tau aku nak pergi..bertambah bersalah lagi dibuatnya.. time tu gak, aku dh bercadang nak bagi tau kat 'seseorang' ni..so.. bila aku pusing belakang..tengok..dia dh pon balik..WOW! lagi berat rasanya nak tinggalkan SMKBTHO2 ni..

Lastly, aku jumpa cikgu2 yang pernah mengajar aku untuk kali terakhirnya..Then, Puan Azla (guru kelas aku), merupakan orang yg terakhir aku jumpa..Mendengar amanat Puan Azla ni :

*solat jgn tinggal
*jangan putus asa
*belajar bersungguh2
*ingat kami di sini..

Tiba2, aku rasa pipi aku ni basah dengan air mataku sendiri..Ya ALLAH!! aku menangis rupanya. mungkin perasaan ni sudah TERLALU tertekan dan akhirnya explode jugak depan cikgu..dahsyat jugak aku menangis dpn cikgu tapi Puan Azla tak putus2 bagi amanat dan sokongan kat aku..Itu la kali pertama dan terakihr air mataku mengalir kat skola tu..huhu..

mungkin aku CINTA sangat pada SMKBTHO2, suasana dan kawan2 kat situ.. Sekolah ni la yang banyak mengubah diriku ini untuk menjadi insan yang terbaik..

Hati aku ni still terikat ngan smkbtho2 walaupun sudah lama aku berada kat mrsm ph ni..Kesian Amira Nadhirah..dia la satu2nya kawan yang selalu dan sudi mendengar rintihan dan ketidak puas hatiku ini.. Anyway, thanks Mira.. for being there to me..Masa kat sana tu pun, aku x abis2 teringatkan kelas 5 alpha ni. banyak gak perkataan 'kalau' kat dlm kepala ni..aku juga SELALU dapat vision yang ada gak salah seorang pelajar 5 alpha yang tersinggung coz x bagi tau hal ni.. akhirnya, vision aku tu tepat sama sekali.. overall, ni la reason aku sebenarnya kenapa aku x bagi tau..:

* aku TERLALU sedih sampai x terkata 'selamat tinggal' kat korang semua..
*dan aku x nak orang salah tafsir niat aku memberitahu korang semua tentang pemergian ku ini.. mungkin
   ada sesetengah org fikir aku nak 'show off' or 'berlagak'..

jadi macam ni la..aku nak sangat korang semua tau especially kelas yang aku cintai 5 ALPHA..
Saya, Nur Anati, ingin meminta maaf sangat2x kepada pelajar kelas 5 Alpha n kwn2 yg lain sbb x bg tau korang ttg pemergianku ini..so, deep down in my heart, aku harap sangat korang maafkan aku. aku rasa aku berada dalam satu family yang cukup istimewa kat kelas tu. Aku betul2 x bermaksud dan x sangka akan jadi macam ni..kalau la diberi peluang sekali lagi..aku x akn buat mcm ni. Dini and semua geng Sabreena..aku minta maaf sangat2..mungkin korang fikir ni just alasan aku or kata bnda ni dh lepas.. tapi bagi aku.. selagi aku x minta maaf kat korang semua,,selagi tu la hidup aku ni x aman and even x happy sbb selalu fikirkan perkara ni..aku tahu sekadar minta maaf ni..mungkin x cukup bagi korang semua tapi saya hanya boleh berharap yang korang semua maafkan aku walaupun perkara ni dh lepas..
lepas ni klau korang x nak tegur pon x pe..but as long as u all forgive me..i'm begging to all of u...PLEASE!!

Again...thank you for everything and i'm soooo sorry if i hurts your feeling..thank you.

8 comments:

Diaries said...

Well, everything happens 4 a reason. Aku pun slalu gak pk 'if only' 2. If only I didn't do that.. Tp kte xleh prgi mse silam an..

-Farah-

Diaries said...

yup!! that's true..i only can hope..huhu..ok..

-anati-

Diaries said...

everybody deserves a second chance..
kte doakn diorg sume taw niat awk yg
sebenarnya anati..

mse last day sek tu kte sedih sgt2
shahdu yg teramat...serius,rse nk nangis tapi kte kuatkan diri time tu..bila kte bce post awk ni,kte rse sedih sgt..kte rse sedih apa yg berlaku kat diri awk n pilihan yg terpaksa awk buat..

tapi mse sudah berlalu..kte hadapi yg mendatang sme2 yer...

kte caya awk strong gurlz..u can do it..huhuuhu

-adibah-

Diaries said...

Ayt xleh blah dowh, adibah.

P.s: Skrg kul 4.32 pg. Hehe. bngun kul 2.30 pg cmtu td solat iayak. Xleh tido blik pulek dh. Dh byk kli aku bngun pg cmni n xleh tido blk. lps solat sbuh bru tido.

-Farah-

Diaries said...

to: adibah

thanks, diba.. i really appreciate that..malm tu xleh tido coz dh x thn lagi ni..so i decided to wrote this story on a piece of paper..haha..br transfer kat dlm blog ni..

Diaries said...

to: farah

dh alng2 x leh tido..wat je la tros solat tahajjud..haha... sleep well,k?? have a beuty sleep..hehe
p/s: diba, sorry coz terlupa tulis nama lagi..haha..

-anati-

bellalala said...

erm
ni la khdupan kan?
x sume yg kte nk kte dpt ye dak?
plihan yg kte wat tu yg jd kan diri kte sume hari ni
klu skrg ni awk brada dlm situasi yg positif, berbanggala dgn plihan yg awk amik tu wlaupn tpksa trseksa cdikit
klu bkn sbb plihan tu, awk rasa awk akn hrgai smkbtho2 sama mcm awk hrgainya skang?

Diaries said...

to bella:

betul gak kata awk tu..kita lupa plak nk fikir persoalan tu..well, nabila..thanks alot..betul2 bermakna bg kita..

-anati-

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik