Sunday, May 30, 2010

My Turn


Chu~

Turn aku lak ah cter psl idop aku kt UITM.
Orientasi die, honestly, x sebest Dibah pnye orientasi
tp senior2 die agk caring ah.
Ble nk start msti tnye ade x sape2 skit2..
Sape belum mkn lg..
sape lom solat lg pun die tnye..
Tp aktiviti x best sgt la..
Bosan pun ade la.. Byk ceramah je.

Aku prasan ah. Skrg ni an Anati dh ikot aku
tlis tgh2. Hahahah...
Dibah still lg mula dr tepi.
Room mate aku bole la.. Friendly la gak.
Tp depe x gila2 cm geng BPS. Ala..
Nme kolej aku kolej Mawar. Situ pmpuan je duduk.
X cmpur dgn laki. Ade kolej yg cmpur.
Kolej Mawar ni dh menang anugerah kolej bersih dr thun
2006 x silap aku smpai thun 2009.

Dasyat x?
Hahaha...

Oh ye, kt Tmpt kteorg 2 ade shooting ape ntah.
Ade la org nmpk Fairuz Khan n Ju (ntahla eja die cmne. X peduli pun).
Tp aku x excited sgt pun. Depe bknnye femes sgt2 pun.
Mksud aku bknla international ke ape an.
Kt seluruh asia pun lom tentu femes lg an?
Anyway, blk aku x ah bsr sgt n x ah mewah cm anati siap 
ade ruang tamu lg. Bpk ah!!! Blik aku kcik je.
Kongsi 4 org. Room mate aku nme Natrah, Aya n Nadzirah.
Natrah 2 nmpk cm independent. Aya lak asyik dgn hp die je.
Msg dgn bf la 2. Nadzirah lak nmpak cm alim..
Slalu nmpk die bce Al-Quran lps solat isyak.

Yg pling lmbt tido slalunye aku.
Yg pling last kuar pun slalunye aku.
Tp kdang2 aku x kuar last.
Aku ni slalu kne kunci pntu sbelum tido n sbelum kuar.
Kira cm tugas aku ah.
Katil aku pun dkt je dgn pntu. Mne xnye an.
Yg pling last bngun pun aku gak.
Hahahha!!!!

Aku slalu gi tndas sorang2.
Dhla hallway 2 xde org.. Tp aku branikn diri je. 
So far xde pape yg mnyeramkn brlaku.
Aku ade gak kwn yg minat kpop kt sne.
Nme die Mas n Nash.
Mas bdk law. Aku knal die mse cramah.
Die duk sbelah aku. Korang jgn shock la ek ble dgr ni. 
(every day I shock. Shock! Tiba2 lak kuar lagu Beast)

Mse orientasi aku x slalu kuar dgn room mate aku.
Aku jln sorang n wat kwn dgn sape2 yg duk sbelah dgn aku.
Kalo org 2 best aku mntak ah no die.
Ingt aku x reti wat kwn ke?
Mas ni fan Suju. Die minat Kyuhyun.
Best ah smbg dgn die.
Nash lak kwn Dibah. Die pun minat SHINee.
Die mnat JongKey. Dlm hp die byk giler gmbr SHINee.

Mse 2 die tnjuk gmbr JongKey.
Gmbr depe tido sme2.
Tido ats bahu la.. mse kt mne ntah. Dlm kpl trbang kot.
Ade gak gmbr jonghyun peluk Key dr blakang.
Mse tgh tgk2 2 ade bdk sbelah Nash, nme die Aini, 
tgk tgk skali. Aku pun prasan ah n ckp kt Nash
"Org sbelah awk pun plik tgk gmbr gay2"
Nash pun pndg sbelah n tros gelak.
Hahahha!!!
Agknye Aini pk len kot.
Kteorg biase2 je sbb dh taw org Korea
 laki mmg mesra2 cmtu kalo rpt.
Lwk ah mse 2.

Best ah kwn dgn Nash.
Thanx ah Dibah knalkn die kt aku.
Ksian awk xde kwn yg minat kpop kt sne.
Kwn awk yg ade anti lak kpop.
Nnti awk jmpe la kot. 
Bru lg an..

So cmtu ah cter aku..
Xde la best sgt.

Oh ye, bdk laki Tesl mmg ah x best.
Ade Hassan. Serius, benci!!
Aku n Nash dh ckp nk wat club anti Hassan.
Kteorg dh bgtaw bberape bdk pmpuan prangai Hassan
yg jht tu. Kalo nk kata nakal x jugak sbb ape yg die wat
kt kwn aku mmg teruk.
Bnci gler!!!!
Aku rse mgkin rmai kot bdk pmpuan yg benci die or xske die.
Mmg ptot pun.

Nsib baik pmpuan n laki bljr asing2.
To be in the same class as Hassan again is a living HELL!!!


Friday, May 28, 2010

huhu...
hari ni baru aku dapat keluar u...
yeay!!
best lak.
walaupun dekat tapi rasa rindu
kat family ni cam lain lak..
berbanding masa dok kat asrama yg jauh lu
apa2 pun.
kat u ni aku rasa..
best!!!
yes..best!!!
kat uitm ni masa first day tu..
kena daftar bilik..
pastu esok tu baru daftar sepenuhnya.
tapi disebabkan u ni agak baru..
so jadual mula2 tu agak x sistematik..
program dia pon..
klau ikutkan cam boeh la
yang banyaknya CERAMAH!!
ergghh!! bosan gak.
mana xnya.hari rabu hari tu
ada 3 ceramah kenegaraan
perrggghh!!
yang paling best time tu tajuk sal konsep satu malaysia
sebab banyak video2
n cara penceramah berinteraksi ngan kitorang pon
membuatkan kitorang semua x bosan
syabas3!! 
pastu dengan tidur yang x cukup..
lagi la..
asyik2 tersengguk..
hahaha..
seriously rasa cam balik asrama
pernah ade satu masa ni
aku cadang nak tido jap kat belakang
hahaa...penat sngat la
last2...aku dok depan sekali
tu la..niat x betul sblom nak dengar ceramah
ni la jadinya.
huhu
kitorang tinggal kat apartment
dlm apartment tu, ade rumah2
so dalam rumah tu ade 4 bilik
dalam satu bilik lak ada 2 katil
besar gak bilik tu
aku ada gak pakat ngan fiqa nak sama bilik
tapi x dapat
aku cakap kat akak tu nk sama
pastu akak tu kata kitorang sebelah2 je umah
ok la gak en??
housemate aku
overall best!!
giler2+ lawak+friendly
roomate aku lak
memang dah pakat ngan kawan dia nak satu rumah
last2 dapat
bestnya diorg..
huhu
apa2pun, mesti ada sebabkan??
pastu semalam
petang2 tu
kitorang gi melawat fakulti
haaaa!!
lupa lak nak mention pasal tangga
hahaha
THE BEST PART EVER!!
ada satu tangga ni 
memang 3 KALI GANDA TINGGINYA
memang sesuai sangat ngan nama PUNCAK ALAM
hahaha
masa nak melawat tu
kitorg turun ikut bukit
lelaki pulak ikot tangga tu
tangga tu kitorang panggil
TANGGA KEJAYAAN
dan
THE GREAT STAIRS OF PUNCAK ALAM
kaki rasa cam nak tercabot je naik n turun tangga tu
cramp giler ni!!
huhu
yang uniknya tangga ni
bile sampai kebawah tu
rupa2nya dia tros sambung ke
fakulti n plaza satelite B
plaza tu tempat library n cam nak cari bahan rujukan ke
ade cafe ,foodcourt, bank Islam
cantik tempat tu cuma azab sikit ar pasal tangga ni
hahaha
ok..u tu kebanyakannya banyak fakulti psl farmasi
n apa entah..ade satu bangunan tu psl mata
tempat kuliah tu
kitorang x nampk kat dalam tu
nampak tmpt reception je.
mungkin ada tangga lagi la tu
hohoho..penat3!!
lagu uitm ni best gak bagi aku
sebab dia macam menyuntik semangat ar.
kat sana gak
ade ramai kawan yang aku kenal
cuma nak spent time ngan diorg tu
agk susah bagi aku
sebab lepas ni nak kuar ngan orang ni
pastu ngan orang ni plak
huhu
pastu ade sesetengah tu cam xnk kenal ngan orang baru
haiiisshh!! susahnya
kekadang aku nak jalan ngan kawan aku jap
aku cam rasa bimbang gak
sebab risau diorg fikir
cam aku mempergunakan diorg ke
maksudnya cam klau xde kawan baru nak cari diorg
aku memang x bermaksud pon camtu
aku cuma rindu nak spent time ngan diorg
ok..aku fikir banyak sangat..
huhu
aku klau bleh nk kawan ngan semua orang
and klau bleh x nk stick sangat ngan orang
rasa cam susah ckit..
lain la klau orang tu memang kita dh kenal
sekarang ni aku nak blaja jadi seorang yang adil
hehehe
adil trhadap kengkawan
aku harap aku dapat jadi seperti yang aku nak
korang tolong2 la doakan ya??
hidayah lak xde sekarang ni..
so agak rindu lak ngan dia.
lagi satu sal mikrofon diorg guna
agak bergema kat dalam tu
so nak dengar agk susah
sebb tu ramai yang tido.
sepanjang orientasi ni
makanan semua free
tapi semalam
malam tu
dah start kena beli makann sendiri
cadang nak pergi lambat sikit
sebb ramai sangat org
pastu pergi memalam tu
MAKANAN DAH HABIS!!!
aduhai!!
sedih+frustrated+bengang
rupa2nya stok diorg sikit mula2 ni
mana la aku tau.
pastu last2 makan yong taufu
tu pon kira nak dekat abis
kawan aku sorang ni
memang sabar n baik orangnya
dia la yg tlg amik makann tu n bayarkan
ada satu tu
kitorang amik fish balls
alang2 tinggal 4 je..
aku pon suro dia amik je la semua tu
ahahaha
lapar tahap cengkerik ni
perut dh berkeroncong
getaaak dh perut ni.
tetiba ade sorang ni ckp
"ni makan utk berapa org??"
hahaha
seriously lawak
aku pon fikir la
banyak sgt ke aku amik??
aku pon jawab la
utk 2 org
pastu org tu baru cam faham
lawak3!!
overall...best semuanya
sampai hari khamis je aku orientasi
aku harap dapat group kuliah
sama ngan orang yang aku kenal
xpon ngan orang yg friendly n sporting
yg sudi tolong kita bile2 masa.
hope gak aku leh survive kat sana..
YEAH!!!
I WILL SURVIVE!!
YEAY...YEAY!!


Saturday, May 22, 2010

Last Day... My heart feels Heavy to leave...


Chu~

Ari ni last day la nmpknye.
Esk dh nk brtolak ke UITM.
Mlm ni gi jj lg nk bli brg2 yg lom bli.
Honestly, my heart feels heavy.
Ari ni aku kne puaskn ati tgk SHINee.
Dhl a Army Idol 2pm x abis tgk lg.
Mianhe 2pm, SHINee no. 1 so kne tgk SHInee
la last day ni. Hahahah!!!

Td aku tgk Raising Idol.
Wah!!!!
Key looked as dashing as ever.
Taemin ade gak skejap.
Taemin dh nmpk brisi skit.
I guess he has been eating well these days.

Yay, Taemin!!!

Nmpknye aku pun kne ikot jejak lgkah Taemin.
Dh trlalu kurus ni.
Hahaha!!!
Lps 2 aku tgk Onew kt Star Golden Bell Challenge ep 271.
Onew nmpk ensem ah mse 2.
Sbnrnye, aku dh prnh tgk ep ni tp nk tgk blk smula
sbb aku rse mse aku tgk dlu aku lom mnat
SHINee lg kot. Mse 2 aku mnat Lee Jun.
Dlm ep ni Lee Jun ade so mse 2
msti ah tgk.
Skrg nk tgk blk sbb Onew pnye psl.

Hahahah!!!
Dibah pnye pkwe.
Kalo dpt tgk dgn Dibah kn BEST!!!

AAAAARGHH!!!

Gasumi apa..
x silap aku mksud die my heart hurts.
Ntahla.. Gi la search sndiri.

My heart feels heavy...

Edit: Since xde komen so I assume yg korang lom bce lg post ni
so aku cite kt sni je la xyh la wat entry baru.


Td aku trserempak dgn Whisz mse nk kluar dr Mcd.
Skali nmpk Whisz trsnyum-snyum kt aku.
Aku pun snyum blk n wave kt die.
Aku gtaw mk aku td nmpk Whisz mse tgh jln nk gi KFC lak.
(bli Mcd utk adk aku n KFC utk ayh aku)
Tiba2 mk aku ajk gi ptah blik smata-mata nk ckp dgn Whisz.

Hahahah!!!


Mk aku cter blk sbb pe die suro ptah blk.
Aku trgelak ble dgr.
Bleh pulak die pk aku dgn Whisz mcm 2
Pdehal kteorg kwn biasa je.
Mmg trgelak tros ah ble mk aku cter.

Mk aku kata sbb mk aku suro ptah blk ialah
sbb mse die 18 thun dlu die trserempak dgn bdk laki
yg die mnat tp die malu nk ckp dgn bdk laki 2.
So mk aku rse mnyesal x smbg dgn die mse 2.

WHAT THE HECK??!!!!


Leh pulak die smekn situasi die dgn bdk laki yg die minat
dgn aku n Whisz. Aku dgn Whisz kwn je
n kteorg mmg prnah talk to each other bkn
cm mk aku yg x pnah ckp pun dgn bdk laki 2.

Kalo aku ske sseorg 2 msti aku jarang ckp dgn die
tp dlu kt sek aku slalu gak smbg dgn Whisz.
Haih.. Wat lwk je la mk aku ni
dgn cerita yg begitu cheesy 2.
Rpe2nye mk aku pun romantik gak ek.
Mmg trgelak ah aku dgr.
Aku pun explain la kt mk aku yg aku n Whisz 2 kwn je.

Adeh..
Esk dh nk pegi!!!
Mntak2 la aku dpt sme blik dgn Nash.
Ade la org yg leh smbg psl SHINee n 2pm dgn aku.

Just bcoz aku dh nk pegi jgnla x lwt blog ni dh n x tggalkn
komen cuz aku mgkin blk mggu2 gak.
Nk taw gak pndapat korang psl entry2 aku.

Hehe...
What will I be like 5 years from now?


I wonder...






I LOVE TO SLEEP..hihi

I LOVE TO SLEEP..
yeah!!!
that's right!
sleep3!!
sejak aku gi sekolah asrama..
aku suka giler tido..
hahaha
mana xnye
kat sana agak susah n sukar nak tido
why??
hmmm.. let's see..
OF COURSE la..kerja sekolah..
kerja sekolahku yg x siap2
takot kena mara ngan cikgu keesokannya
pastu revision tu..kekadang memalam tu cam best je..
hehehe..(jgn ikot sudah..x baik untuk kesihatan)
hahaha
bila balik umah..cam orang gilekn tido jadinye..
cam seribu tahun x pernah tido
so bile aku dapat tido tu cam
BEST GILER!
no wonder la aku tengok abang aku sorang ni
bile balik umah dari asrama
mesti banyak tido
sekarang aku dah habis SPM pon..
aku cam nak COVER balik tido
hahahaha
mak aku pon dah jadi runsing n risau akn sikapku
ya la..nnti ahad ni dah nk masuk u
so nanti mungkin aku yang banyak tido
n takot2 terlepas kelas.
hmmm..
hope x camtu la kn??
aku klau tido memang dah x sedar kot
hahaha
dah masuk alam dewa dewi cikgu aku kata
unless ada orang kacau la
hari tu masa sleepover
fara kata bising ngan bunyi fon diba
n mungkin fon aku gak kot.
hehhe..sorry fara!!
tapi memang aku dah x sedar.
aku menikmati tido ni.
hihihi
ada satu masa ni time kat sekolah asrama
tengah2 tido, kwn aku tros dtg kearahku dgn mengejut
rupa2nya dia terkejot ngan kilat
aku lak memang x dgr dh sekeliling
ada certain time je yang aku akan dgr
n aku pon suro dia tido je la kat sebelah aku.
hahaha
lawak lak bile fikirkan time tu
masa nak jawab paper bm spm hari tu
x silap aku, ade satu artikel tu pasal tido
korang ingat x??
hmmm.. aku nak cari balik artikel tu
tapi nnti ar. hehe..
artikel tu tentang kebaikan tido
especially pasal memory kita
minda kita akan menyimpan memori kita tu time kita tido waktu malam
terasa kot time baca artikel tu
almaklum la..
aku kat asrama hari tu x cukop tido
so..siapa x terasa en??
hahaha
ade satu masa tu
lepas buat math masa f3
petang tu aku letih so aku tido jap
n disebabkn x dpt2 jwpn masa wat math td
so mslh tu smpai terbawa2 dlm mimpi
aku mimpi aku tekan kalkulator
hahaha
bile bgn.. PERRGGHH!!
penat kot..bukan lagi rs relek
haiishh!
so aku kena tukar blik jadual tok tido nanti
xde la parent aku risau
tapi aku xleh janji ar
hehe..coz ade mse aku akn jd 'burung hantu' jap
so kepada semua
cukup2kan la tido tu.
seriously, banyak giler kebaikannya
tapi klau terlebih tido...
errrkk...
korang fikir2kan la ya??
HAPPY2 TO SLEEP!!!

Friday, May 21, 2010

Time Flies

Chu~

Skejapnye mse brlalu..
Ahd ni dh nk gi UITM. To be honest,
Ati aku rse berat n sdih. Aku sduh ah.
Aku xtaw cmne idop kt sne.
Aku xtaw smeade aku akn brubh or msih diri aku
skrg ble tggal kt sne.
Aku hrp x brubh jd trlalu sosial kt sne.

Byk bnde la yg aku tkot.
Tp life must go on. Nk xnk kne hadapi jugak.
Td Dibah antr msg die nk smbg dgn aku jap
smentara dlm prjalanan ke UIA
tp kdit aku dh expired lak.
Mse ni la nk expired.
Sori ye Dibah.

Dibah, kt sne atleast awk ade Syaza.
Kte ade sape?
Anati n Fiqa mgkin kt kampus len.
X sme kot. Mnela taw an.
Kalo kte dpt kwn dgn Nash mgkin best gak kot
cuz die pun mnat SHINee.
Kte nk cri kwn yg sme mnat SHINee dgn kte.

Dhla awk xde utk smbg psl korea2 ni dgn kte.
Pape pun kte sme2 doala utk each other
supaya dpt ape yg kte hajatkn.
Awk pun sme ye Anati.
Tp an kalo kte sme kmpus dgn awk, Anati,
xpe ah gak. That would make things a bit better.

I'm scared of the future..
Hahahaha..

Walopon testpad awk, Anati, tlis
psl ble rse sume dh nk ilang tp mse dpn 
msih ade .
Tp mse dpn 2 yg kte tkot tp kte curious gak 
nk taw sme ade hajat kte trcapai or x.

Life has become more scarier now.
I feel like crying..


Thursday, May 20, 2010

JUST FOR YOU!

tadi aku keluar jap ngan mak aku
coz nak beli agi barang untuk masuk u nanti,
huhu
patutnye keluar ngan fiqa.. tapi x jadi lak..
sorry fiqa!! 
apa2pon, ade hikmahnye sbb petang tu
hujan lebat giler..aku tengok tiang lampu kat jalanraya pon dh macam nak jatuh.
dengan angin yg begitu kuat
huhu..takot lak.
aku beli barang tu kat TESCO.
salah satu barang yang aku beli tu
ialah test pad..
TAAADAAA..
hahaha..
(xde gmbr pon. sje je nak wat sound effect camtu)
test pad ni agak special bagi aku
mungkin words yg dia tulis tu bermakna wat aku
siape x kenal en test pad creative products..
so, tujuan aku kat sini..
nk kongsi beberape ayat tu ngan korang semua..
ENJOY!!

hidup ini adalah berwarna-warni 
yang terlakar pd kanvas,
walaupun x cantik, 
ttp mempunyai sejuta maksud.

orang yang paling bahagia,
tidak semuanya memiliki 
hal2 yang terbaik,
 mereka hanya berusaha menjadikan
yang terbaik daripada 
setiap hal yg hadir dlm hidupnya.

rahsia kejayaan hidup
adalah persediaan manusia 
untuk menyambut kesempatan yg menjelma.

kita selalu lupa
atau jarang ingat apa yg kita miliki,
tetapi kita sering kali ingat
apa yg org lain ada

seseorg menganggap sekatan
sebagai penghalang
sedangkan org lain menganggapnya
sebagai batu loncatan

anda tidak boleh
mencipta pengalaman.
anda mesti menghadapinya.
dunia ini tiada jaminan
melainkan satu peluang.

org yg paling berkuasa
adalah
org yg dpt menguasai
dirinya sendiri.

ingatlah!
sabar itu iman,
duit bukan kawan,
dunia hanya pinjaman
dan mati x berteman..

setiap mata yg tertutup
x bererti tido,
setiap mata trbuke,
x bererti melihat.. ;p

sahabat yg beriman
ibarat mentari yg menyinar..

apabila semua bnda
kelihatan smakin hilang,
ingatlah bahawa
masa depan masih ada.

perjalann seribu batu
bermula dari satu langkah..

tidak ketawa 
walaupon sehari
sangat merugikan..
hehe..





Ya Ke????

hmmm..lately ni aku asyik fikir pasal masa depan je..risau lak...nak jadi ape 5 or 10 tahun akan datang..huhu..pening kot!! lepas ni dh nak masuk u...
HAPPY+CUAK+NERVOUS
ok! kebanyakannye negative feelings je ni..
haiiisshh!!
anati stop it!!
ok2.. sambung citer.
masa aku dok kat dalam kete dengan sepupu aku
tetibe sepupu aku tanye
"camne leh minat farmasi??"
so..ni mnjadi tanda tanye bagi aku sampai sekarang la..
kenape ya??
hmmm...ntah la..
sebernanye, masa aku nak bidang ni,
macam nak x nak je..
mule2 cam nak..pastu x nak lak..pastu minat balik..
masa minat balik tu la..cam aku cadang nk tetapkan tu je..
klau ade bidang yg lebih interesting tu, aku cam fikir banyak2 kali..
pastu camne entah..still nk gak farmasi tu..
(walaupon orang kate susa coz otak nnti kena jadi cam komputer)
hahaha
pastu sepupu aku suro sambung belaja kat USM..
uishhh!! memang nak kot..
tapi..
seperti biasa..entah la..
still mencari CAHAYA+HIDAYAT dari ALLAH ni..
hehe..
sepupu aku ade citer gak
dia punye roomate kat sana..
amik bidang yang aku nak ni..
the best part is.
dia kata..kekadang memalm tu..lecturer call
pastu berlakon jadi pesakit..
haha
pensyarah A.K.A pesakit tu kate ar..
dia sakit ni..n nk ubat yang sesuai dengan dia
bla..bla..bla..
pastu klau student cam lupa sal drugs2 tu,
diorg akn mintak call jap gi..
tp mostly conversation diorg tu cam antara pharmacist n pesakit
pastu, student2 tu akn gather kat bilik kengkawan n bincang sal benda alah tu..
kelam kabut la time tu coz lupe..hehe
mungkin lecturer tu nk ajar camne nak berkomunikasi ngan pesakit kot..
rasanye coz pena tanye pharmacist kat perak..
dia kata USM bagi cara kaunseling gak
cam best je...
pastu, mak aku kata,
nanti bile dapat call camtu, jawab camni..
ya cik/encik..bole sye tolong??
sakit apa ya??
sambil tu wat catatan..
pastu klau time tu x tau answer..ckp kat pesakit tu..
owh ya..nnti saya call cik/encik blik..terima kasih.
hahaha
seriously lawak plus cuak kot..
aku kata kat mak aku..
nnti esok pagi pensyarah kate.
semalam saye call, pastu ade satu student ni
jawab cam ala2 doc. n pharmacist lak..
haha..
ok. mungkin time tu aku akan bend badan aku kebawah slowly.
hahaha...menyorok time!! wakaka!!
cam best lak rasanye.. hope betol la choice aku ke situ
and paling penting..
NO REGRET!!
yeah!! ganbate!!






Wednesday, May 19, 2010

Late Night Fun

Chu~

Yay!!!
WOOHOO!!!

Sleepover kli ni mmg best GILER!!!
Hahaha..
Kli ni Afiqah lak join aku, Adibah n Anati.
Best Giler ble Fiqa ade.

Smlm (or mybe ari ni sbb dh lewat), Dibah suro aku tnjuk
cmne tarian Brown Eyed Girls (BEG) "Abracadabra".
Aku pun tnjuk ah. Lps 2 die suro aku mnari
tarian SHINee "Love Like Oxygen" pulak.
Smbil dgr lgu die kt mp3 aku mnari ah.

Hahaha!!!

Dibah n Anati trkjut dowh.
Hahaha!!!
Anati x sgka aku leh wat cmtu.
Dibah lak kata aku mnari agk laju la gak tp x la slaju SHINee.
Mmg ah depe pro kot.
Skali Fiqa tiba2 smangat lak nk blajar tarian "Abracadabra".
Die minat lgu 2.
Die bkak ah vid 2 kt laptop Dibah.
Lps 2 die suro aku ajr die cmne nk mnari smbil 2 die ikot gak
la tarian BEG yg dlm vid 2.

Lawak GILER!!!

Mse part yg Ga-in mnari kt lntai 2 (part seksi) Fiqa cm nk cbe wat.
Aku, Dibah n Anati gelak mcm org ilang siuman.
Aku pun try gak part 2 mmg Dibah gelak ah tgk aku cbe nk mnari
tarian seksi lak (tp kteorg wat mmg x seksi ah).
Lwk GILER!!!
Ok, dh bpe kli dh aku sbut "lwk GILER".
Anati x join mse 2. Tiba2 lak nk touching dgn Dibah.
Hahah!!
Plus die mmg x mnat sgt korean intertainment ni
so mse kteorg main2 die tido.
Rugi btol.
Dh nk sbuh pun Fiqa x abis2 lg praktis tarian "Abracadabra".
Hahaha!!!
Smangat btol!!!

Tp kli ni kteorg tido.
Dh nk dkt sbuh bru aku tido.
Nsib baik aku cuti. Dibah n Fiqa tido lps solat sbuh kot.
Sbelum sarapan tgk vid SUJU "Sorry, Sorry".
Anati ske pulak lgu 2 walopon x minat dgn Korea2 ni.
Ye ah, dh slalu dgr lgu 2 ble call aku.
Caller ring tone aku 2.
Lps 2 mse breakfast, Anati asyik nyanyi lgu 2 smbil wat
 gaya gosok kdua-dua tgn 2.
Tarian "Sorry, Sorry".

Lps 2 aku mrepek2 psl Dibah yg xnk kawin awl tiba2 kawin
dlu n Anati yg xske Bnde2 Korea ni tiba2 kawin dgn
org Korea. Lps 2 Fiqa debut n mnari tarian "Abracadabra".
Dibah gelak2. Die kata lwk kcuali part die yg kawin awl 2.
Die kata die nk kawin dgn org Korea.
Lps aku tmbh story td.
Adibah brcerai dgn suami die lps 2 brmadu dgn Anati
sbb die nk org Korea gak.
Lps 2 Dibah ckp kt Anati "aku nk kawin dgn org Korea gak".
Lps 2 sape ntah tmbh Adibah mnari tarian "Sorry, Sorry" kt Anati
sbb kawin dgn suami die.

Hahahah!!!!

Mmg BEST ah!!!


Mse aku tgh tgk "Entertainment Weekly" kt KBS Anati
n Dibah smbg psl pe ntah smbil mkn mee goreng
yg mk aku msk. Mk aku pksa depe mkn.


Mse 2 Fiqa tgh concentrate tgk "Detective Conan"


Cekodok yg aku goreng smpai hangit.
Mk aku kata yg tgh (yg hangit) 2 Anati pnye
sbb die kata die ske.



Fiqa dh x pay attention dgn dunia skeliling.


Skali Adibah n Anati pun join skali


Adibah trsengih2 bce majalah epop aku.
Aku ckp tgh ckp pun die wat xtaw je. Smela dgn Fiqa 2.


Adibah excited dpt bce mjalah epop aku



Our breakfast


Fiqa msih dgn "Detective Conan"

Ok, FINISH!!!




Tuesday, May 18, 2010

Listen, everything happens for a reason


Chu~

Xleh bla. Tjuk pun lyric lgu 2pm.
Listen, everything happens for a reason.
Everything happens for a reason.
I totally agree.
Mmg sume bnde yg brlaku msti ade sbbnye..
Ayt ni mmg inspirational walopon pndek n simple
tp mmg mmbawa mkna yg bgitu dlm.
Ceh, mentang2 la Nichkhun yg sbut ayt ni dlm lgu "Without u".
Sorry, nk promote skit.
Ske gler lgu ni especially tarian die.
Ske gler tgk kaki depe mnari tarian ni sbb sluar 2 kot
mnampakkan kaki depe cntik ah ble mnari.
Nmpk kaki depe pnjg.

Hahaha!!!

Sorry, fangirling jap.

Anyway, ayt 2 mmg mmbuat aku pk la gak.
Walpopon mgkin aku lom completely happy n satisfied
dgn idop aku tp msti ade sbbnye knp aku lom satisfied lg.
Msti ade sbbnye knp aku rse cmni.
Kan2? Btol x? Msti nnt aku akn jmpe gak jwapannye..
Membebel je la aku ni..
Xde bnde len nk tlis kot.
Mrepek je la.. Hahaha!!!

Weh, ari ni Aku tgk Onew kt Golden Bell Challenge.
Hahah!!!
Tiba2 lak die tnjuk ari ni.
Bkn ptotnye esk ke?
Esk die tnjuk lg skali kot.
Aku try call Dibah sbb die fanatik dgn Onew..
Aku fanatik Taemin ye..
Tp die x agkt hp. Bertuah pnye bdk.
Dlu die slalu off hp tp skrg ble dh bkak x agkt pulak.
Aduh, brtuah btol bdk ni tp malang gak die x dpt tgk
Onew ksayangan die.

PADAN MKE!!!!

Monday, May 17, 2010

She Makes Me Happy.. Mcm lesbian lak bnyinye.


Chu~

Msti korang nk taw sape perempuan yg wat aku
rse epi skejap ari ni..

Hahaha!!!

Die la org yg pggil nme aku suro duduk sbelah die
mse aku cri tmpt duduk mse form 1.
Die la org yg slalu complain ble aku x dtg sek
mse form 2 sbb bdk laki ske duduk sbelah die.
Tmpat duduk 2 tmpat duduk aku so ble aku x dtg bdk laki
ske duk situ..
Die jugak mrupakan org yg wat aku gelak n mrh.

Ade satu mse 2 mse form 5 aku asyik gado dgn die
sbb byk slh paham. Mgkin 2 mnunjukkn yg mse 2
aku x trust die spenuhnye sbb 2 la jd cmtu..
Tp bygkn idop aku tnpa die..

Hahaha!!!

Sape la yg nk duduk sbelah aku mse form 2?
Sape la yg nk tmn aku gi tndas?
Hahaha!!!
Sape la yg nk bg aku salin nota die (sbb mata aku rabun
n x nmpk dgn jelas ape yg ckgu tlis kt papan itam) mse form 2?

Sape la nk tmn aku tgk cter Hello Baby SHINee?
Hahhah!!!
Anati jgn harap ah nk tgk dgn aku.

Smemangnye la org 2 Adibah an..
Org yg aku slalu gado n gelak brsme..
Dgn Anati aku x slalu gado.

Hahaha!!!

Ari ni mse kuar jln2 dgn die rse happy pulak
dpt cter psl Korea dgn die.
Psl SHINee dgn die..
Walopon skejap je tp dpt rse ah Haegbeok (happy) 2..

So kumaweo, Dibah!!!
(sori kalo slh eja)

What a Day!!

huhu..penat gile rasanye.. mana x nye. hari sabtu hari tu, aku ade majlis prtunagn jap lepas asar. sepupu belah mak aku.. kitorg kn siap awl sikit.. sebb makcik n mak aku nk check lu, ade something missing ke x lagi. At the same time, aku ade gak jnji ngn sepupu belah bapa aku, yg aku akn kluar n tido umah dia.. the best part kat mjlis tunang tu, aku jmpe pelakon. haha.. dia blakon citer spa Q tu, watak dia nama Dafi..kebetulan lak. dia keluarga belah penagntin..

ok..dh abis mjlis tu, aku tros blik umah, siap2 tok gi lak umah sepupu belah bapa aku. makcik aku amik, agak rush time tu..huhu..pastu smpai kat sn dlm kul 7.30 pm. mmg dh janji ngn dia akn tibe time2 camtu. smpai je sn, tros solat n nk rehat2 jap..kebetulan nk rehat, sepupu aku tu smpai. dia br blik dr konvensyen belia ape ntah..haha..lupe lak. kat putrajaya. pastu dia suro siap2 utk gi umah kawan dia. kawan dia ade wat doa selamat..

best gak kat sana. tengah2 makan, sepupu aku kata ade pelakon kat sini.. aku cam huh?? hahaha..( blur jap). aku pon searched la org tu..pastu tengok ade sorg ni cam kenal je.. rupa2nye, btol sangkaanku..yeah!! zizan nin!! tapi sempat tgk dia dr belakang je. huhu..pastu, one of my cousin friends tu, mahasiswi UIA..ckp je UIA teringt kat diba..haha..almaklum la..awkkn nk msk situ..hahaha..nk dkt balik tu, dia bg advised kat aku.. dia byk kali ulang words ni... BE PATIENT!! hmmmm..

apa2 pon, kat sana best! kwn2 pon agk sporting. so x de ar rs kekok. kitorg kat sana sejam je. sebb lepas tu ade destinasi lain nk dituju..ceh!! ayt skema jap..hehehe..pastu kitorang gi I-City.. best giler + + +...no wonder la tmpat tu no.1 technology in Malaysia.. cantik sgt2!! ingatkn tu pokok btol2..tapi x..diorg byk gune elektrik..lmpu2 diorg gune colourful...daun2 dia tu rsnye diperbuat drpd plastik yg bleh tahan haba..klau tgk pokok warne putih..cam rs time tu snowy lak..n cam dlm cite winter sonata pon ade. haha...bukan pokok je..even bntuk bear, merak, rusa pon ade gak..

sesak gak time tu. ramai yg nk gi kat situ. tapi alhamdulillah. dpt gak parking..yeay!! kitorg kn jalan sikit ke tempat tu...n even kena pnjat bukit gak!! dan x bole bla.. aku mmnjt bukit tu dgn memakai kasut TUMIT TINGGI..wakakaa...nasib baik tapak dia leper..so agk stabil la..hahha..so the moral of the story, tanye lu org tmpt tu camne or buat research ttg tmpt tu..xde la tersalah pilih kasut..hahaha...lwk je.. agk panas kat ats bukit tu tp i still enjoyed!

pastu, kitorg gi minum jap..n blik.Balik2 tu, solat n tros tido.. hahaha..penat yg teramat!! exhausted u know! anyway, thanks my dear cousin..hehe..best3!!

Ayah aku yg bli tp die x puati ati pulak..

Chu~

Ayh aku ni mmg ske tgk movie.
Bleh dikatakn 2 hobi die ah tp an die x slalu gi
tgk movie kt wayang. Tgk kt rmh je..
Sbb die ske tgk movie la kot die bli Blu Ray.
Wat mmbazir duit je.

Lps 2 movie2 lme yg dh tgk brtahun dlu,
die bli yg blu ray pnye pulak nk tgk lg skali
tp blu ray pnye version ah.
Kn mmbazir duit nmenye.
Tgk aku xyh bli dvd ke cd ke kalo nk tgk drama Korea.
Tgk kt internet je. Free of charge.
Tp bill kne byr la an so bkn la free jugak nmenye ek?

Hahaha!!!
Paboya!!!

Td tgk ah cter "Lovely Bones".
Mle2 je cm best tp last2 hampeh.
Kebenda pnye cter.
Walopon aku admit cter die tah hape2 tp
mse ayh aku bsing kata cter 2 bodoh la sume
aku cm trase lak.
Hahahaha!!!
Weirdo!!
Ape benda la aku ni..

Cter 2 serius mrepek-repek.
Rpe2nye Mat Salleh pun leh wat cter mrepek gak an.
Ape gunenye depe ade special effects yg bgus sume 2 ntah.

Cter die psl bdk ni gne bnuh dgn jiran die..
Cm psycho je laki 2..
Asyik bnuh org je keje die..
Die cter ah pmpuan 2 dh mati tp die cm ade kt alm
in between.. cm blom gi heaven lg ah..
Mmg mngarut ah.

Last2 an pmbunuh die x kne tgkap..
dpt lpskn diri. Tah hape2 ntah.
Tp cme ble pmbunuh 2 dh tua die trjtuh kt cerun ke ape
lps 2 mati. Ade ke ? Ape gunenye dh tua bru mati.
Abis 2 bpe byk lg org die bnuh sblum die mati 2?
Mgarut ah cter die..

Tp mmpi2 aku lg mngarut..
Tringat blk mmpi aku psl SHINee.
Hahahah..
Sori Sarra, can't stop my fangirling.

Kalo aku mmpi adibah kawin dgn Onew cmne?
What the father mother??!!!
2 bkn mmpi biasa 2.
Dh jd NIGHTMARE kot.

Seram...

Jgn la mmpi cmtu..







Sunday, May 16, 2010

Cam Best Je...


Chu~

Nmpknye aku dh xleh fangirling sgt dh kt sini
due 2 someone's complaint.
Hahaha...
Yela2 Sarra oi..

Ade tmpt ni aku tringin ah nk pegi.
Aku tgk cter "2 Days n 1 Night" kt KBS.
Depe tnjuk satu tmpat ni kt Korea Selatan.
Ape ntah nme tmpat 2 Joseon ke ape ntah.
Ade satu tmpat ni kt situ ade railway yg kretaapi dh x lalu.
So depe create basikal yg leh jln kt railway.
Basikal 2 bkn cm basikal yg kte slalu naik 2.
Basikal jnis len n boleh naik lbih dr sorang.

Bpk best tgk depe main.
Walopon jauh prjalanan kne kayuh tp best.
Lgpun bkn sorang je kne kayuh.
2 org yg kayuh n kalo dh pnat
lps je la dlu nnt basikal 2 tros jln sbb kte dh
kayuh lju2 sbelom 2..
Ala mcm basikal biasa la gak..
Kte xyh kayuh je..
 ble dh lju an kte brhnti kayuh jap.
Biar die jln sndiri. Gne knsep fizik ah.

 kt situ nnt msuk trowong..
Ade trowong yg pnjg skit ade yg pndek skit.
Yg pnjg 2 lg gelap dr yg pndek so ade la lmpu.
Bpk best dowh!!!
Mse tgh kayuh2 2 leh tgk pmandangan.
Len dr duk dlm kretaapi.

Serius, aku tringin nk gi tmpt 2.
Nk naik ah basikal 2..

Best Giler!!!!

Note* Kli ni aku x fangirling ye Sarra.


Saturday, May 15, 2010

Knp la mimpi2 aku ni slalu plik2?

Chu~

Mimpi2 aku ni slalu plik2 tp bkn
kbnyakn mimpi cmtu ke?
Mlm smlm (or mybe ari ni sbb tido lmbt tp
pggil mlm smlm je la ek)
aku mmpi plik.

Hahahahah!!!

Biasa ah mmpi2 aku kalo plik
leh jd extreme gak tp kli ni an
Anati ade.
What the heck??!!!
Whisz pun ade weh..
HOLLY COW!!!
Yg lg extreme.. x silap aku dlm mmpi 2
Anati dating dgn Whisz ke ape ntah..
What the mother father!!!!

HAHAHAHA!!!!
Adeh, serius mmpi 2 tramat plik.
Aku pun xde ah ingt sume.
Tp part Anti n Whisz 2 mmg ah extreme
gak an.. Diri aku dlm mmpi 2
pun surprised (rsenye la).
Wahahaha!!!

Tp an rsenye Adibah xde ah dlm mmpi ni..
Aku pnah mmpi Adibah torture aku..
agk torture ah gak cuz die cm wat hurt aku..
bkn emotionally tp physically.
Skit kot.. Mmg skit gler..
Walopon 2 mmpi aku leh rse dowh kesakitan 2.
So aku struggle gler mse 2 nk trik tgn die.
Mse 2 die tkan satu part dr anggota bdn aku.
Tkn kuat2 lak 2. Skit gler2 ah..
Last2 aku trjge.. tp an rse gak ksn skit 2..

Ntah la tp kalo aku dlm mmpi pun aku leh rse skit.
Mgkin gak bnde len yg tkn mse aku mmpi..
Sbb aku pun mmg slslu gak ah kne kaco mse tido.
Tp knp die wat image Adibah yg torture aku?
Seriously!!!!
Tgk mmg aku mmg extreme smpai kne torture pun leh rse.

DASYAT!!!

Sila jgn mmpi kne torture dh n pls jgn rse
ksakitan itu..

Haih...

Oh ye.. Adibah, awk brdendam dgn aku ke?

HAHAHA!!!






Friday, May 14, 2010

Mimpi Mngarut Yg Teramat Extreme. Mianhe SHINee...


Chu~

Bpk ah. Gler cpt mse brlalu pdehal mse 2nggu
nk msuk rse cm lmbt lg je n asyik complain
bosan duk rmh tp ble mse dh dkt rse
cm berat lak nk pegi U.
Honestly, aku tkot dgn ape akn
jd in the future.
Umr smakin mningkat..
Tkot x nk mncapai... 30 thun??!!!
Dlu mgkin aku x bpe paham
knp pmpuan tkot dgn angka ni.
Mgkin skrg aku dh paham.
Dh x muda lg..

AAAAARRGHHH!!!

Feel so sad..

Aku slalu gak pk jln mne yg Tuhan dh plan kt aku.
Walopon mgkin aku x dpt cre khidupan yg
aku nk, well, ikot je la
ape yg Tuhan dh plan utk aku.
2 lbih baik utk aku an.
Mgkin aku akn rse bahagia gak kalo aku usaha.

Ok, enough of this sad story..

Aku mmpi plik gler mlm smlm.
Smlm ke memandangkn aku tido lewat dlm kul 2 pg cmtu?
Bkn dh jd ari ni ke?
Serius mmpi 2 plik gler.
Mngarut gler.
Mmpi psl SHINee lak 2.
Cmne ntah mmpi die. Aku x brape ingt sgt
tp yg psti mngarut gler.
X silap aku Dibah ade. Mmpi tgh tv n bce surat khabar kot.
Psl SHINee nk dtg Malaysia.
Taemin xdpt dtg sbb die kne bljr nk pekse thun ni.
Thun ni an die pekse college entrence exam?
Ye ke?

Yg lg plik 2 an dlm surat khabar 2 an pnulis
yg tlis 2 nme die Bellay Gay ke ape.
Mmg ade y kt blakang dua2 nme 2.
Tp die pggil diri die Bella.
Aku plik gak ade nme Gay kt blakg 2.
Sori ye Bella. Bkn aku yg mntak mmpi cmni.
Lps 2 plik gak ah die tlis yg Taemin pnah blakon cter
"Yokai War" mse die kcik.
Hotak ko!!! 2 cter jpun ah
plus bdk yg brlakon 2 lg muda dr Taemin kot.
Rsenye la..

Ape pnye mmpi la.. Plik gler..
Ade yg lg plik dr ni..
Psl Dibah pnye Onew..
Mse 2 die kuar tv..
Tah cmne ntah aku leh cnfuse dibah dgn Onew
dlm mmpi 2?
What the heck??!!!
Xkn dibah Onew kot!!!
Serius, mmpi ni dh mncapai kemerangutan
yg tramat extreme.

Mse 2 aku plik ah die ade kt Korea n aku ckp
ape ko wat kt Korea?
Pdehal dibah dkt dgn aku je mse 2.
Cmne aku leh cnfuse?
Genius btol.
Dibah pun plik mse 2.
Lps aku realize ah mmg Onew duk Korea pun
n aku ckp kt dibah aku cnfuse die dgn Onew.
WHAT THE HECK!!!!
Tp dlm mmpi 2 mmg Onew x nmpk cm Onew pun.
Sengal btol mmpi ni.
Ntah ape msalah dgn otk aku mse 2 smpai
leh mmpi ngarut cmni.
Dhla psl SHINee. Kalo psl bnde len xpe ah gak.

Mianhe SHINee.
I couldn't protect u.
Argghh!!!
I have done a great sin.
I don't deserve to live.
Over ah ni tp serius mngarut.
HAIIHH..
Nmpknye aku kne bntai lg dgn SHINee World la ni.
Mianhe..
Aku x sngaje.

Jgnla mmpi mngarut cmni psl SHINee dh..
Please...
Hahaha..
Knp la aku cter sume ni kt korg?




Thursday, May 13, 2010

Mengarut

Chu~

Ok, aku nk mngarut ah kt sni.
Aku ni asyik brangan je lately.
(pdehal dlu pun sme je la)
Slalu brangan yg aku debut jd artis korea lps SPM.
(bnuh aku skrg)
Xde keja len. Tp best kot kalo brangan cmtu.
Cme 2 bkn reality je la x best.
(Ape? Farah nk jd femes? seriously, bnuh aku skrg)

Ble pk blk an. Aku ni pnye angan2 ni lwk giler.
Msti korang gelak ah.
Aku brangan yg aku ni artis JYP.
(wah sme dgn 2pm ah)
Wahahaha!!!
Nk dgn 2pm gak ke? SHINee cmne?
lps 2 gi variety show SUJU.
Ape tjuk die? "Miracle" ke ape ntah.
Ade 2pm, SHINee n f(x).
Nme kmpulan aku aku pun xtaw ape tp ade 6 org.
(knonnye girl version of 2pm ah)
(Serius lwk gler. Aku kne pegi mental hospital)

Dlm kmpulan aku, hehe.. aku ah pling comel an.
Maknae ah an. Hahah.. Smakin lwk ah.
Lps 2 aku pling pndai mnari smpai Taemin pun impress.
(sesape pncung kpala aku skrg. Dh extreme dh ni)
Lps Taemin ske aku ah. (ni lg la nk kne tmpar)
Esk msti aku dh kne serang dgn pminat2 Taemin.
Ala, mcm la korang (pminat2 Taemin) x prnh
brangan nk kawin dgn die n dpt ank byk2.
2 pnye angan2 lg trok. Nsib baik aku
x sparah 2. Kalo x msti dh kne bnuh
dgn SHINee World.

Note* SHINee World adalah organisasi utk org2 yg (mcm aku)
obses dgn SHINee a.k.a pminat2 die la..
Hahahhaha..

Lps 2 yg lwknye, leh lak kmpulan aku wat reality show dgn
SHINee. Mmg extreme ni angan2 aku.
Lps 2 ikutan pd 2 wat drama lak cter "Brown Sugar Macchiato"
versi Korea dgn SHINee. Aduh!!! Aku pun nk
trgelak ble pk blk psl angan2 aku yg bgitu extreme.
Knp la aku bgtaw korang sume ni.
Hahahah..

Aku dpt inspirasi drp adk Adrina ke nme adk 2?
Cmtu la. Die kwn Sarah (ye sarah akak taip sarah bkn srh), adk Bella.
Die ske wat2 cter prasan2 cmni kt blog die.
Cter psl die kawin dgn Jaejin ah.
Status die skrg ialah die dh brpisah dgn Onew n Junho
n dh kawin dgn Jaejin.
Lwk btol bdk 2.
Die suro wat appointment kalo sesape yg nk bnuh die
(sbb tlis cmtu kt blog)

So kalo korang nk bntai aku kne la dtg rmh aku
tp rsenye mse 2 aku dh kne bntai dlu dgn SHINee World kot.
Weh, sorila SHINee World tp aku pun mnat depe gak.
HAHAHA!!!!

Wah, mngarutnye entry ni.




Wednesday, May 12, 2010

Pabo? Ade kaitan dgn entry ni ke?


Chu~

Jiggy, jiggy, jiggy...
Getting jiggy..

Wah...

Bpk best lgu F.Cuz.
Cmne lah aku leh trminat?
Lgu depe sdp ah. Best Giler.
Aku ske btol lgy Jiggy, No One n Boy Meet Girl.
Rentak lgu Boy Meet Girl ade mcm rntak lgu
Justin Timberlake skit ah.
Hahaha..
X rse cmtu ke?

Tinggal bberape mnggu or ari je nk msuk U.
Tkot ah gak.
Haih..
Kalo x cpai kjayaan n impian ape aku nk wat lps 2?
Ape akn jd lps 2?
Di mnekah aku 7 or 8 thun dr skrg?
Kalo la ade mesin yg leh gi future.
Xyh la trtnye2 cmni an.

WAH!!!

Tkotnye dgn mse dpn!!!
Tp rse curious nk taw ape akn jd n excited
ble pk mgkin aku akn dpt ape yg aku nk..
dpt capai impian sume 2.
Agk exciting gak n mnakotkn gak.
Mse dpn ni kte xtaw 4 sure tp kne
usaha la utk dpt ape yg kte nk.
Aku hrp aku x distracted sgt mcm mse aku f4 n f5.
Aku rse punca aku distracted 2 agk bodoh.
Bkn agk tp sgt bodoh.
Pabo!!! Fool!!

Hahaha!!!

Well, atleast aku dh bljr dr ksilapan 2.
Ya, 2 mmg satu ksilapan.
Hahaha..

Monday, May 10, 2010

Hari ni


Chu~

Ari ni agk bz la gak.
bleh la tp xde la bz sgt.
Cme wat prsiapan nk gi U je..
Dh la aku tido lmbt lps 2 kne bngun pg2 buta.
Dhla aku ni grumpy kalo x ckup tido.
Mmg grumpy la. Mke msm je..
Mmg bruk ah expressi mke aku ble x ckup tido.

Pg2 dh gi kajang. Aku tido jap dlm kete.
Bleh thn gak selesanya.

Hahahaha~

I guess ble dh ngantok 2 tido kt mne2 pun
leh jd selesa an. Mle2 gi bank mne ntah.
Aku x prihatin sgt dgn nme bank 2 mse 2.
Sirius mse 2 aku rse cm x ske ah.
Ade prasaan yg unpleasant ah.
Ape ntah.
Tp aku taw ah sbb ape.
Aku tgk org kliling aku mcm live ordinary lives.
Cm "too" ordinary utk aku n aku xleh thn.
Ade ah mkcik2 ni ckp psl nk antr ank gi sek la.
Bla bla bla..
Ade pkcik security guard 2 tgk tv 3.

Somehow aku rse x ske.
Hahaha..
Harsh..
Mgkin depe ske n epi tp aku x bbrape ske
idop yg ordinary.
I guess I like the glamorous n fun life.
Hahaha..
Byk songeh btol bdk ni.
Tp kalo mcm org2 yg aku nmpk td,
honestly, aku x sggup.
Don't hate me. That's just the way I am.

Lps 2 gi lg satu bank.
Mse ni aku dh awake dh la.
yg td 2 msih cm..
grumpy skit kot.
Bank ni lak bank Islam.
Mk aku nk dftar aku msuk ke ape ntah.
Ye ah utk kuar duit mse msuk U nnt.
Yg plik 2 mse nk parking an kne byr.
Mk aku bawak ah aku kt mesin byr 2 lps 2 die ajr aku
cmne nk msuk duit sume 2.
Uh... oookayy???
Bkn ke ibu yg x bg amik lesen?
Kalo x ade lesen memendu nk watpe bljr cmne nk byr
parking tiket? Plik btol la..

Lps abis 2 gi mkn kt McD.
Lps 2 gi singgah Butik Amani tp mk aku je ah
yg kuar. aku duk dlm kete mnyanyi lagu
"One Year Later".
Best kot lagu 2. Tiap2 ari aku nyanyi lagu 2.
Dh hafal dh pun.
Aku suro mk aku bli gel gamt Healin
kt Butik Amani.

Lps 2 gi cp amik gmbr utk U.
Lps gi klinik utk medical check up tp rmai org so x jd.
Mse jln nk gi klinik 2 aku dh nmpk dh dr luar
mjalah e pop kt 7e.
Dh ckp dh kt mk aku nk singgah.
Dh xjd wat medical check up sbb rmai org aku n mk
aku msok ah 7e.

YAY!!!



At last, my first epop magazine.
Loving it!!!
Ade interview dgn SHINee.
Aku nk trgelak bce jwapan depe.
Ble tnye psl jnis kekasih idaman..




Key: Sye xde sasaran trtentu, slama gadis 2 spadan dgn sye!
Minho: Prsonaliti gdis 2 kne spadan dgn sye. sbaik2nya gdis 2 seorg yg jlita.
Jonghyun: Slamagdis 2 prihatin dh ok ni~
Taemin: Gdis yg brkulit cerah. (KYAAA!!! Bgus!!!)
Onew: Sye ske gdis yg miliki tgn yg cntik.
(tgn aku mmg x cntik. Dibah awk kne slalu gne krim tgn. Hahaha!!)

Yg wat aku lg trgelak ialah bahagian "Idol Msg Board".
Mmg sronok ah bce.
Ade fan bg msg kt idol n idol 2 bls
tp msg depe klakr2 la.

SHINee 

SHINee World 02: Lee Jinki oppa, apakh mksud "Tiamo"?
Onew: Ti brmksud titanium, "amo" brmksud xtaw.
(P/S: Tiamo brmksud "saranghaeyo" dlm bhs spanyol, manakala
titanium adalah sjenis elemen kimia)
SHINee World 03: Onew oppa, sye jtoh skit demi awk~
Onew: Bkn sye, mgkin kerana Key?!
SHINee World 29: Tahukah awk ape mksud "Universe minam(lelaki kacak)"? Hehe~
Jonghyun: Min Ho?






E.L.F

E.L.F 04: Kyuhyun, jgn curi tulang lg, cpt bls msg sye. Jika x sye
nk awk jd org gaji sye.
Kyuhyun: Benarkah? Ade gaji x?
E.L.F 05: Sye telah ptus hubungan dgn kwn sye.. walopon sye rse ssh ati, 
tp sye x ingin kwn smula dgnnya.
Kyuhyun: Cpt brkwn smula sajalah~E.L.F menandakn EverLasting Friends!
E.L.F 06: Bolehkah Kyuhyun sntiasa hadiri acara?
Kyuhyun: Hyung x bg hadiri~
E.L.F 08: Donghae oppa, kami brcnta sajalah!
Kyuhyun: Donghae milik sye, knp die nk brcinta dgn awk?(snyum)
E.L.F 10: Brkahwin dgn syelah!
Kyuhyun: Sila mnta izin drp Sungmin hyung dlu..

Tp an msg utk SHINee lg byk.
Yg pling byk ah kt situ. Smpai satu mke surat 2.
Ade smpai 29 msg kot.

WOW!!

Smbung cter td.. Mlm pulak gi medical check up
kt klinik Aziani kt SuaKasih.
Mmg pngalaman bru.
Embarrassing pun ade. Mse x tray an kne bkak bju n
pkai bju ptih 2 je.
Dh la kt blakang 2 bare je. Sexy back kot.
Kakak 2 lak kne pegang blakang yg bareskin 2
utk btolkn posture aku.
Walopon die pmpuan tp embarrassing gak ah.
Mcm2 ah ari ni. Smpai sni je la cter psl ari aku
yg x glamorous ni.
Bye2.

P/s: Saranghae SHINee!!! (especially, Taemin. Muahahah!!!)















Saturday, May 8, 2010

Kedutaan

Chu~

Aku dh bce dh komen korg kt post "Stop It" 2.
FYI Syaza, amik TESL x smestinye jd ckgu.
Knp rmai asyik sbut 2?
Ok. mk aku bgtaw aku start dr thun lps sape
dpt poiter tnggi (TESL) leh jd duta.

WAH!!!

Mk aku kata plih je negara mne nk pegi.
Tp an kalo jd duta kt Korea selatan kne la
mnetap kt situ. Ssh la nk blk Malaysia.
Xleh la blk slalu sgt an.
Tp mk aku x kisah.
Die kata ske ati ko la nk keje ape.
Tp jd duta Anati kata ank2 die hidop cm prison
sbb takot org brniat jht.
Ye la duta msti la kaya.

Ntahla.. 
Tgk la cmne ye?
Kalo aku jd duta Malaysia kt Korea selatan
dtg la rmh aku.
Hahaha..
Byk duit nk g Korea. 
 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik