Thursday, May 20, 2010

JUST FOR YOU!

tadi aku keluar jap ngan mak aku
coz nak beli agi barang untuk masuk u nanti,
huhu
patutnye keluar ngan fiqa.. tapi x jadi lak..
sorry fiqa!! 
apa2pon, ade hikmahnye sbb petang tu
hujan lebat giler..aku tengok tiang lampu kat jalanraya pon dh macam nak jatuh.
dengan angin yg begitu kuat
huhu..takot lak.
aku beli barang tu kat TESCO.
salah satu barang yang aku beli tu
ialah test pad..
TAAADAAA..
hahaha..
(xde gmbr pon. sje je nak wat sound effect camtu)
test pad ni agak special bagi aku
mungkin words yg dia tulis tu bermakna wat aku
siape x kenal en test pad creative products..
so, tujuan aku kat sini..
nk kongsi beberape ayat tu ngan korang semua..
ENJOY!!

hidup ini adalah berwarna-warni 
yang terlakar pd kanvas,
walaupun x cantik, 
ttp mempunyai sejuta maksud.

orang yang paling bahagia,
tidak semuanya memiliki 
hal2 yang terbaik,
 mereka hanya berusaha menjadikan
yang terbaik daripada 
setiap hal yg hadir dlm hidupnya.

rahsia kejayaan hidup
adalah persediaan manusia 
untuk menyambut kesempatan yg menjelma.

kita selalu lupa
atau jarang ingat apa yg kita miliki,
tetapi kita sering kali ingat
apa yg org lain ada

seseorg menganggap sekatan
sebagai penghalang
sedangkan org lain menganggapnya
sebagai batu loncatan

anda tidak boleh
mencipta pengalaman.
anda mesti menghadapinya.
dunia ini tiada jaminan
melainkan satu peluang.

org yg paling berkuasa
adalah
org yg dpt menguasai
dirinya sendiri.

ingatlah!
sabar itu iman,
duit bukan kawan,
dunia hanya pinjaman
dan mati x berteman..

setiap mata yg tertutup
x bererti tido,
setiap mata trbuke,
x bererti melihat.. ;p

sahabat yg beriman
ibarat mentari yg menyinar..

apabila semua bnda
kelihatan smakin hilang,
ingatlah bahawa
masa depan masih ada.

perjalann seribu batu
bermula dari satu langkah..

tidak ketawa 
walaupon sehari
sangat merugikan..
hehe..





7 comments:

syazaza ;] said...

wow.. very inspiring ahh anati.. bgus btul pilihan awk :P

and thanks remind kte utk bwk test pad. hahahaha XD

bellalala said...

kte sk yg kedua tu
in fact, tu ah antara kata2 yg kte pgg
last skali pn bes
hehe

farah said...

kne bwak test pad ke?

farah said...

kte ntahla.. nk pegang pd ayt2 cm well.. action is better than words. kte slalu pk negatif ble bce ayt2 cmni.. haha.. cm mcm la bnde 2 akn brlaku.. well, lately, kte mmg slslu pk negatif. muahahah..

adibah said...

wah! very inspiring anati!

huhu

anati said...

hehe..thank you semua!!... fara..awk mmg camtu..hahaha..kita dh tau..apa2 pon, klau kita dh x tau apa tindakan seterusnya yg akn kita lakukan, words ni bleh jd pedoman tok kita...yeah!! positif2!!

anati said...

bwk je fara..dgr2 cam org suro bwk...x kesa la..aslkn de kertas..hahahah...

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik