Saturday, April 17, 2010

For The rest of My Life

Chu~

Do it, do it chu~
Do it, do it chu~

Chuuuu chuu~

I have these two amazing (cewah! Amazing la  sgt)
friends that I've known for a long time, 
more than 5 years now.

Yep~

Those two "amazing" friends are Adibah and Anati.

Woo woo wooo!!!
(applause)

I've known Adibah for more than six years whereas
Anati for more than 5 years.

Wow!

Can you believe it?
I have these kind of friends.
Me?
Farah Munirah.
Before I became close friends with Anati and Adibah,
I wasn't the kind of person who would always
keep contact with the friends that I made.
Only the close ones maybe but only for a while then
I'd stop contacting them.
(how cruel)

Hahahahaha~

Adibah and I have this dream of opening a shop
which sells cakes and chocolates.
Of course, Anati should join in too.
Adibah said that we should open one in
Malaysia and then in Korea.
(South Korea that is)
(how ambitious)

Hahahaha~

I really want them to be with me 'till the day
I die. I still want to be in contact with them
even after I'm married and have children them our
children can be best friends.
Okay, maybe that's taking things too far
but who cares.

I want to do so many things with them.
I want to travel with them.
Open a shop with them.
Experience new things with them.
I want to do a lot of things with them.
Just us being together.

HEY!

Lets be best friends for life!




43 comments:

adibah said...

farah..

awk punyer post ni sangat mengharukan..kte pun harap sgt2
awk dan anati akn jadi kawan kte sampai bila2..dan kita sume xkn hilang contact..selalu hang out..
te taw kte sume dh nk smbung belajar..huhu..

yup!! let us be friends forever!!!

kedai kek tu mmg kte nk bkk!! impian kte!!! hehe

bellalala said...

weh!!!!!!!!!!!!
srius korg tiru impian ktorg nk bk kdai kek!!!
what the
haha
jom jd rival bsnes kek nnt

impian farah tu same la dgn impian org2 yg ada kwn baik kat dnia ni
kte-sarah-anis =)
kte nk anak2 ktorg nnt slg knal (anak haa -_-)
pastu msh blh hangout n bgurau sprti biasa

wow!!!

sarahahaha said...

eeeeeeeeehh?!
ok, this is just us! (aku, bella, anis)
even your blog's url similar with our's...
don't say it just coincident~

bellalala said...

yeah!
sarrabellanyss
faradibanati
what the heck?!
please~
DON'T COPY US ANYMORE!
haha kidding je

anisss said...

but i'm not kidding
err..
the cake house..
too many things that similar with ours..
DX

bellalala said...

err anis
i kinda agree with u
pendek kata
WE ARE SERIOUS!

adibah said...

HELLO??!!!
korang tolong sikit ye..kte x terpikir sedikit nak tiru korang pun n sorry ar if korang rasa kte bertiga tiru korang..serious,kedai kek ni mmg kte dh lme nk bkk.

pada mulanya kte nk bkk kedai kek tu sendiri tapi farah ada cadangn bkk bertiga..kteorang bukan kedai kek je,ada candy n aiskrim..

sorry ar korang nape korang perlu terasa sgt..secara jujur ah kte x TERPIKIR langsung nak tiru korang..
mse korang kata nk bkk kedai kek
kte membisu je ah sbb korang tak tahu kte ni mmg pandai buat kek dari darajh enam terutama kek coklat..

sekarang ni kte dah pandai buat kek aiskrim,kek lumut sarawak n kek hantaran kawin n swiss roll..
even roti boy kte dh pndai buat..apa kte nk ckp kat sini ialah mmg kte dh minat buat kek sgt2!!!

kte rse sedih arr kalo korang kata kte tiru korang..ni blog kteorang so farah has her own's right nk post blog ni..sebenarnya ni cadangan dia supaya buat bisnes nih..pastu kte setuju ah sbb cdgn dia boleh kekalkan persahabatan kteorang..kte x kesah ah korang nk kata apa..kteorang xkn putus asa n kteorang bersemangat nk bkk..

kteorang dh jmpa cari jalan nk buat modal..dh start pun...kteorang mmg x main2 ah..

let me repeat again kte x terpikir nk tiru impian korang...

n sorry if kte ckp ni korang terasa..korang xleh la judge kteorang cm tu je..meniru korang..x terfikir pun..

terpulang lah kalo korang nk caya pe kte ckp nih..

adibah said...

n lagi satu kte rse hampa sgt2...

tapi kte bertekad kte x kesah ah korang kata apa tapi kte nk bukak kedai kek tu..kte gilakan kek!!!

one of my dream..bkk kedai kek!!!

kalau lah korang tahu mcm mana kte gilakan kek ni..cbe korang tnye azim or syazwan(ex sek kte)..

tgk ah respon diorang..kte dh lme bercerita ngn diorang cme kte x sanggup nk bercerita ngn korang sbb takut korang terkejut...

kte pun agak terkejut sbb farah post tapi kte x kesah ah..tak tahula palk ni respon korang..

so pokoknya kte mewakili anati dan farah mintak maaflah kat korang if kteorang ni tiru IMPIAN korang..

I hope u gurlz understand ah..

bellalala said...

astaghfirullah adibah (amik ko -_-)
adibah...
as if u don't know us!
serius kte trsgt tkejut dgn respon awk
awk tau x yg ktorg xde lgsg kcik hati or mrh kat awk
tu sume saja nk gurau
ktorg exactly fhm awk
nk tau sbb pe?
sbb ktorg pn besfren
so ktorg tau impian n dreams awk
n kte sje nk kaitkan dgn awk
lgpn byk lg org ada impian mcm tu
so kte nk kacau sape lg
korg yg plg dkat

kte actually gmbira sgt dgn hbugn korg
sbb mgigtkan blk yg awk n farah pnh ada pslahfhman yg bsr thun lps
tp tgk skang hrpn korg bsama2
srius kte gmbira sgt2
sbb tu la yg sume besfren kat dnia ni hrpkan antara dorg

kte terasa sbb awk aggp mcm ni kat ktorg
n dr ayat awk tu kte tau awk sgt bgg
pdhal dlm pkirn kte mse kte komen ni
kte rse mcm lucu je btapa sme impian kte sume dgn kwn2 baik kte

kte xtau nk ckp cmne
yg psti kte tkejut
smpai kte rse dh xleh nk gurau dgn awk lg
n mcm awk x knl kte lgsg
awk tau kn kte org yg jrg srius

lagi...
awk ckp mcm ktrog ni nk melumpuhkn impian korg
oh no
x sgka awk pk ktorg cmtu
sdgkn ktorg pn pny byk impian bsama
x mgkn ktorg smpi hati nk lmahkn impian org
and awk ckp pndai wt kek sgala tu
srius mnujukkn awk blagak
n kte tau blagak awk tu bkn gurauan

ish kte sdih btol
kte rse mcm myesal kte pnh bg skongan kat awk mse awk dpressed
pelik btol awk leh pk kte cmni bila kte kdg2 ada wktu awk prlukn skongan

kte rse mcm kte dh x slg mgenali...

bellalala said...

oh ye
lg 1
kte rse kte yg ptut mntk maaf
mntk maaf sbb gurau dgn awk
mntk maaf sbb kte rse awk hny aggp bnda ni gurauan
mntk maaf sbb buatkn awk kuarkn kt2 yg wt ktorg terasa

adibah said...

bella..chill!!!

ok,macam ni kte sorry ah kalo kte buat koang terasa..

kte bce komen2 korang seoalh-olah korang x ske ! kte cm dpt rse korang terasa dn kte pun agak terkejut bila korang bg komen tuh..

kte x terpikir pun yg awk joke2..
come on kte fikir xkn la korang nk joke pasal impian2 korang..mesti ah korang serius kn...n mgkn ni kebetulan je kot..huhu..

mse farah bg cdgn tu serious kte x ingt tu pun impian korang..huhu

n pasal kte pndai buat kek2 tu actually kte nk mention kat korang betapa skenya kte pada kek!
astagar xde niat nak berlagak..
kte nk tunjukkn bukti..

pape kte nk mintak maaf kat awk ,sarah n anis..

kte hrp xkn benda ni nk gado kn..lagipun kte dh nk pergi johor...x best are cm ni..

xpela,kte pun dh lupakan after dgr expalination awk..hhuhu

I'M SORRY !!!!

farah said...

uh... pebenda lak ni? slami ni aku post psl bnde2 len xde sape lak nk komen mcmni skali. Dlm shari dh byk komen. What..?
jgn lak nk gado kt sni?
sbnrnye la, mgkin dibah xtaw 2 joke cuz korang tiba2 ckp serious kt situ. mne die nk taw korang main2 mse 2. Kdang2 ssh skit nk paham prasaan org.. lbih2 lg kalo mlalui blog kte mne nmpk expresi mke org 2. kte pun ingt anis serius sbb die ckp die x kidding. Ini pun kte xtaw die main2 ke serius sbb kte taw die mmg syg sgt kt sarah n bella n kalo die rse kteorg tiru impian korang mgkin die btol2 trluka dgn kteorg. Kte xtaw ah tp sarah mcm x kisah sgt.. Tp jgn la nk trase ke ape adibah prnh ckp nk bkak kdai kek kt kte. kte lak gtaw kt die nk bkak kdai coklat so kte pk la baik gabung je kalo cmtu. lps 2 kte pk msti nk ajk anati skali tp anati nk ape so td kte nmpk kdai ni jual aiskrim so kte pk kte bkak kdaiaiskrim skali la. kiranya 2 anati pnye la jd gabung la tiga2. so tiru ke 2? bella awk jgn trase sgt dgn dibah. Kdang2 ssh gak nk taw awk gurau ke serius. so sorila pd sume sbb slh faham ni sbb kte yg post entry ni.

farah said...

weh, tlong la jgn dh wat cmni.. Ksian la kt aku.. dh la aku bru nk pos bnde yg epi2 kt blog slps asyik post bnde yg mentensen kn.. hahaha
dhla lps ni korg wat lg siap korg.. sdgkn pos aku sbelum ni anis n srh x komen tiba2 jd cmni lak. adeh, dhla aku dh mmg depress jgn la tmbh kn dgn rse brslh pulak.
anyway, bella xpe awk x sngaje

farah said...

lg satu, anis awk serius ke main2 kalo serius sori ah

adibah said...

hurmm..rumitnya mlm ni...

ok,cm ni lah..senanya hari ni kte penat sangat2..bngn pepagi d lakevalley jogging..tido ul 2 lebih pagi..pastu kemas2 umah then kul 2ptg hang out ngn farah,anati n fiqah..
pastu ptg lak anati n farah lepak umah kte smpai 10 mlm..pastu kte tgk movie hantu kek..mmg berkobar ah ngn impian tu sbb sebelum tgk movie tu dh bincang ngn farah secara details..

pastu sebelum tido terdetik nk bkk blog..tgk2 korang bg komen cm tu..luluh la hati kte..tetiba tak bersemangat~

tapi kte xtaw la awk joke nabilah.
ni blog so mne taw ekspresi awk..

sebelum keadaan jadi lebih rumit kte mintak maaf la sgt2...

n tq for everything bella..for ur info kte bersyukur sbb dpt berkawan ngn awk..ok2..

so sorry

farah said...

yeah.. so smpai sni je la.. so sarah n anis korang trase gak ke? kalo trase agin sori ek tp sarah cm x trase je.. hehehe.. anis? awk main2 gak ke? jgn mrh ye..

bellalala said...

sarah terasa
anis kte xtau
dia dh tdo
tp dia akn plg terasa

kte rse korg brhak terasa
btol la, korg xnmpk ekspresi ktorg

tp please jgn buat mcm ktorg nk hncurkn impian korg

farah said...

srh trase ke? mne ade kteorg ckp
korang nk hancurkn impian kteorg. ade ke? rsenye xde. bkn ke kte tlis nk bkak kdai kek n coklat kt situ.. it's not just cake alone.. now kteorg nk tmbh ais-krim gak. so jgnla kata sape tiru sape or whatever. A dream is still a dream.
knp korang amik note psl kdai kek 2 je.. I think I wrote specifically and very clearly a cake and chocolate shop. now we're adding ice-cream too.
this is really pissing me off. ingt dh abis dh. ape2 pun sori la kalo ade sape2 trase. n kteorg xde ckp pun korang nk hncurkn impian kteorg.

bellalala said...

farah please
bkn awk
dibah yg kte mksdkan kat sini
memg awk x tulis mcm ktorg nk hncurkn impian korg
tp cuba awk bce blk pe dibah tulis

cuba awk bce komen kte yg awal2 tu
kte tulis 'haha' and 'kidding je'
mnujukkn kte memg sje gurau

adibah said...

hurmm...x abis2 lagi..

bella..mksd kte masa tulis komen tu kte akn bukk kedai kek tu walau pape korang fikir pasal kte..

n again mmg la awk ada tulis kidding tu..tapi pastu awk setuju ngn statement anis..tu yg kte rse korang x ske kte nk bkk kedai kek ngn farah n anati..

macam ni ah kte pun dh tak larat ngn benda2 nih..

lagipun kte sume ni duduk kat m'sia n bebas lakukan apa sahaja..ok!

n again sorry...

just close this case..abis citer..
xnk ah berlanjutan..peace!!

farah said...

ok, prtme kli aku pnye entry mncecah 20 komen walopon komen2 sume bkn komen epi

bellalala said...

weh korang
kte mntk maaf ah
memg x elok ah sume ni kn
srius kte mntk maaf
dhla kte sume ni kwn
sori gler
pdhal bnda ni kcik je kn T_T

farah said...

sarah n anis msih trase lg ke? lps dh komen skali depe x komen dh.. mrh sgt2 ke 2?

bellalala said...

err dorg
xde ape ah
ni sume slh fhman jela kn
sori ah tau
rse x sng kte

farah said...

xpe2. biasa ah gado2 cmni.. hehe.. kwn2 kdang2 gado gak walo rpt cmne pun cm adk bradik la gak

khal said...

weii..asal korg ni??
kte bru nk post kmen..
tkjut kte bc..wei korg..
jngnla gado2..sory kalu kte nyibuk kat cnii..hihi

bellalala said...

oi khal
it's over now
awk dh tlepas satu scene yg sgt hot!!!

ok ni mlmpau
komen dh hmpr 30
kte dh xnk komen -_-

farah said...

Ntah knp kte sgt epi ble korang byk komen walopon komen gado2. Hahaha.. ksian khal kne bce sume komen yg pnjg nk mampos ni. hahaha

adibah said...

weh..kes dh tutp..kte pun dh x simpan pape...ai,khal asyik bkk blog kte ye..x sgka kte ada peminat..hahaha

onew!!!!

adibah said...

farah..x sgka post awk ni leh mencecah 30..hahahaha...

biasa r gado2 ni padahla salah faham kecik je..hahaha


ok2!!! secara rasmi citer nk dh tutp..jgn bukak lagi..sape bkk mmg kene dia..huhu

khal said...

haha da over da?
farah mmg mmahami..
1st time kte bc kmen pnjg bjela
haha ok kte + lg 1 kmen..=)

adibah said...

farah mesti ske ah komen dia dh cecah 32..hahaha

farah said...

oh, yes2. I am very happy. Muahahaha!

break record ah ni.
Lets celebrate! Syaza dh lme xbkak blog ke? Lnsung x komen. Dayah mmg ah lme nk mmpos x komen.

adibah said...

farah!!! pot entry baru..bosan ah tgk blog nih..benda sama je..huhu

n jgn tnye kte..ktexde benda nk post.hehe

nurul hidayah said...

hai shinee je dibah ni....

hahahaha korang slh fhm dlm blog..kihkih3x..

apa2 pun aku tmpang gmbira ngan 'sarabellanyss' n 'faradibahanati'

FANTASTIC!

farah said...

sori ski dayah.. gmbr SHINee kt blog ni sume kte yg letak kcuali gmbr onew satu 2 adibah yg letak

farah said...

hohoho.. dibah.. aku lak yg kne promote blog ni ek.. byk cntik.. anati x suro pulak.. mne die pegi ek? x komen pun

adibah said...

kte suro awk skunk sbb awk online ym time nihh..anati dh lem x online..huhu

dh lme x ckp kat ym..huhu

farah said...

Anati tgh bosan lg ke? kalo dh bosan 2 online la jap.. hehehe

adibah said...

tu ah..nk text msg kat dia..tapi kedit tinggl cikit..angah g habiskan..kurang asam..

farah said...

xpe2 nnt kte text die. Hehehe

Diaries said...

hai korunk!!!!!!!!!!!!!!!!!! hehehe...sorry ya!! xblas komen korunk ni..ok2.. kita start komen.k?

fara!!!! thanks alot!! terharu gak bc post awk...kita sbnrnya x minat kek..hehe..sorry again..tp bile awk kata aiskrim....huhu...BEST KOT!!

aiskrim......lalalaa...hahaha..nmpksgt kita dh x btol!!! sorry ya diba n fara...n thanks kat fara coz sanggup text suro bg komen..hehhe...semalam kita ade hal..kn gi umah saudara lak..balik pon dh lewat malam...

ape2 pon...AKU SAYANG KORUNK SEMUA!!! MUAHHHH!! HEHEHE..

-anati-

farah said...

Abis 2 Anati, awk trpksa la bce sume komen yg byk n pnjang lak 2?

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik