Sunday, June 19, 2011

UKISS~

wowowowo!!
teringat lagi 
pasal UKISS~
press conference & showcase


aku hampir
tak dapat pergi showcase ukiss
sebab tak de transport
tapi disebabkan
sepupu aku tak putus2 ajak aku
dia suruh mak & adik dia 
ambil aku
sebab sepupu aku tu kerja

lepas dah ambil aku
kitorang tunggu sepupu aku balik dari kerja
and tiba2
mak cik aku kata
"pergi la kalau nak kuar jejalan kat sekitar ni,
kat atas ni ada press conference"

aku dengan blurnya
tertanya2
press conference siapa??
tapi, disebabkan malas
nak keluar kereta
aku malas nak pk pasal tu
lebih dari 3 kali
mak cik aku cakap
tapi, aku nak jugak stay dalam kereta

last2,
mak cik aku nak aku teman dia pergi toilet,
so, aku pun keluar
tapi berlenggang ar
phone tak bawak..

pastu, bila sampai kat atas, 
tiba2 
ramai orang kat satu tempat
tak de la ramai sangat
so so je
terdetik aku
sekali lagi nak tanye
press conference siapa??
bila tanye...mak cik aku kata
"laaaaaa.....press conference utk mlm ni punye!"

aku rasa macam
"whattt!!!??"
"ARRRRRGGGGHHHH"
malam ni kan ukiss???
ok! kalau keluar awal dari kereta tadi
memang boleh tengok muka diorang depan2
tapi time aku sampai
diorg baru masuk kereta

memang dekat la
boleh je kejar diorg kot
tingkap kereta diorang pulak tinted
aduhai!!~
aigggooo!!
so nampak bayang2 diorang dalam kereta
huhuhu

time tu la rasa terkaku
tak tau nak act macam mana
last2
aku lambai tangan kat diorg
and buat
flying kiss~
MUAAHHHH!!
hahhaha

kebetulan jumpa sepupu aku kat situ
nasib baik dia 
tolong tangkapkan gambar
and dia pon terkaku tengok diorang
hahahha
lawak la!

ELI!!

wowowo~
sempat lagi tepuk bahu tu 
kekekeke!!

 
bye2!! nak masuk kereta dah~

kalau la aku 
keluar kereta awal sikit
boleh la jumpa diorg face to face
hahahha
xpe! pasti ada sebab, kan??
hehhee

then, kitorang gerak terus ke pavilion
on the way nak ke sana
memang sesak ar!!
terstuck2!!
aigoooo!!
tapi, syukur
sampai je pavilion
time dah maghrib
so,
kitorang solat dulu
pastu makan untuk lapik perut
perut da berkeroncong time ni
huhu..

j-co!! yum3!! ;)

then, kitorang terus bergegas
dekat tapak showcase ukiss
timing memang cantik
datang2 je
diorang baru nak start
mula2 diorg cakap2
and buat game

intro~

time ni ukiss peluk ada sorang budak perempuan
hehehe...budak tu menang menari kot!!
Unnnnntttuunng la~!!
*jeles3!!**
hahhaa

lepas tu, baru diorang nyanyi
yeah! i have to admit!
diorg punya show 
tersangat la WOW!!
tarian diorg tersangat la 
cantik+kemas+serentak
suara.....SEDAP!!

aku ingatkan tak dapat la barisan depan 
time pergi tengok ni
tapi, syukur
entah macam mana
kitorang dari belakang
menyelit2 kedepan
pastu pagar sebelah aku
terbukak!!!
pastu aku dapat depan sekali
dengan sepupu aku.

suasana memang havoc la
masing2 berebut
sampai ada pak cik guard dah marah2 dah
ok2!!
chill!!

tapi yang sedihnye
time aku kedepan
diorang dah habis nyanyi!! 
huhauhuahua
sedihnye!!!
tapi tak pe
dapat tengok ukiss salam dengan fan2 diorg
(VIP la tapi)
hahahha

waaaaaa!!
nak album tu!!!
huhuhu

time ni, tiba2
dekat sebelah sepupu aku
ada sorang mamat lembut
hahahhaa
dia ni lawak la
tapi baik la jugak

dia pegang belon ukiss
pastu dia kata
"nah!!! amik la cinta aku ni!!!!"

semua orang dekat sekeliling dia
termasuk la aku
tergelak2 kot!!
lawak giler gaya dia
pastu dia campak belon tu kat atas pentas
and tiba2
ada satu pak cik guard ni
dia jalan main langgar je belon tu
hahhaha
mamat tu
dengan hampanya
"wei!!! cinta aku ditolak!!!"
HAHHAHAHAH
HHAHAHAHA
memang tak boleh bla ar
kelakar kot!

pastu mamat tu berundur
and sebelah sepupu aku tu
semua chinese girls
btw, diorang agak friendly!
best!

ada satu insiden ni,
memang kelakar la

aku nampak pak cik guard tu
tolong tangkapkan gambar untuk orang lain
pastu aku
dengan sekuat hati 
jerit la
"pak cik (2x)!!!!
tolong amikkan gambar!!
pak cik (2x)!!!"

then,
ada sorang chinese girl ni
dia tegur aku
dia kata
"eehhhhh!!! jangan panggil pak cik!
UP SIKIT!! UP SIKIT!!
ABANG~!!! OPPA!!!~"

aku memang hentam gelak la
macam orang giler
sakit perut dibuatnya
last2 aku cakap gak
"tak nak la!
nak panggil pak cik jugak!
hahhahahaha
AJJUSHHHHHIIIII!!!!!!"

hahhahaha
diorang semua gelak
hmmmm...
best la

bila konset da nak dekat habis
ki seop baling botol air!!
arrrrrggghhh!!
aku dengan sedaya upaya
lompat!!
tapi entah camne
orang sebelah aku ke
siapa entah
tepis
so, terjatuh kat depan pagar kitorang

aku & sepupu aku
dengan tabahnya
tunggu sampai show habis
suruh sorang pak cik ni 
tolong ambilkan botol tu
yeay!!! dapat pon
pastu, ternampak pak cik tu
edarkan poster

fuuuhhhhh!!
nasib baik tak balik lagi time tu
nasib baik gak kat tempat aku
tak ramai orang
tapi nak dapat poster 
memang macam perang la
sampai aku terpaksa 
lompat!
capai!
bla dari situ
hahahha

grab it!
and take it!
memang rakus la
even ada satu poster aku ambil
dah terkoyak sikit
sikit je

pastu ada sorang chinese girl
dia datang kat aku and sepupu aku
cakap nak satu poster
last2 aku bagi je la
yang aku punya
yang terkoyak tu
dia dengan terharunya
peluk sepupu aku
and dia tak kesah pon terkoyak!

tengok tu!!
betapa fanatiknya diorg
hahahah

paling kesian
time sepupu aku nak ambil poster
dia da pegang poster tu
entah camne
ada orang dapat capai
koyakkan poster tu
memang sedih la
but still
ada gak orang nak 
poster yang koyak2 tu
area2 tu memang bersih ar!
tak de satu pon saki baki poster tu
even yang dah terkoyak!
well, pastu kitorang balik
and makan A&W
kelaparan pulak!
pastu terus balik rumah..

rasa best and berbaloi la jugak pergi
walaupun, mula2 dapat dok belakang
barisan tepi stage
tapi ahli2 ukiss tetap pandang kitorang
pay attention kat kitorang
hahahah
mungkin sebab area aku banyak yang jerit2 nama diorg
pastu dapat barisan depan sekali
waaahhhh!!
memang rasa teruja la!

pape pon,
masa pergi tengok show2 macam ni
ingat2 la diri tu jugak ok??
jaga diri elok2!!
hahaha
ingat tu anati
(*hahhaa...monolog jap)

ok2
sampai sini je citer ukiss
haaaa!!
sebelum tu,
korang enjoy2 la tengok
gambar2 candid ukiss!!
sangat comel+friendly+sporting!! 
hehehe...
taaaddaaaa!!

berpeluh2 diorg!
hahahha..tabah la ea?? hehehe;)

at last!!
dongho!!
cute!!! hehehe
x silap cekak tu fan dia bagi

hehehhe
eli!!!
lama gak dia pose macam tu
kkekekeke!!
kelakar!

saranghae!!

yeah!!
my AJ!!
hehehe , <3 

dongho &soo hyun

hehehe...smile;)

my ki seop!!
hehehe
smile;)

arrrrggghh!!
dia senyum lagi!!
comel!!! ;))

eli!! 
love love love~


 
waaaaa!!
dapat hadiah!! weeee~

my cousin~

..hehehe..
ME!!! ;))

ME & my cousin~

ME, my cousins, my lil' sis & chingu
~hehehhee~

~THE END~

9 comments:

farah said...

wuwuwuwuw.. bestnye dowh.. dude, kte share kt fb laa.. huhuhu

noni said...

woah, bestnya dpat pg showcase. :)

farah said...

mk aih.. hbr awk anati.. ade 4 kt share post awk kt fb.. haha

anati said...

wowowow!!!
xpe2!! sape2 nk share, dipersilakan..
sharing is caring...
caring is loving..
hehehe...
btw, silap eja konsert ar..
hrp maap ea?? ;))

farah said...

eh.. silap ke? awk eja cmna pulak??

anati said...

xsilap kita, kita x letak r dlm perkataan tu..hahaha
korang phm2 je la ok??

wowowowowo~

farah said...

haha.. yeke? x prasan rsenye td..

nurul hidayah said...

weh, kwn adik aku gi situ gak, dia memang fanatik ukiss nk mmpos, siap tau dia tidor hotel mne n detail2 la..pastu dia kata en enset eli n dongh kot aku pn xbrape ingat..ilang! iphone lak tu..hmmm ntahla dh la ilang kat malaysia lak tu ek..free ticket pastu ilang..tp dorg kat sne enset xmhl mne en....?

anati said...

ya ke??? bpk ar!! ilang enset! kesiannye!!!!

wowowwo!! tu fanatik gler! spupu ak ad kwn cmtu...dia siap tau flight diorg nk blik ke korea lg..haha..n dia pegi kot klia tgk diorg!! huhuhu..
dahsyat!

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik