Friday, June 17, 2011

Because I Love You

Hello, hello bloggers!!
Today aku nk tlis bhs rojak!
Wahahaha!!!!
Bm+bi = rojak!
aku nk story2 psl keje aku kt Haven Learning semalam..
Aku ni dok complain je psl rse pressure dgn ckgu2 len la..
baik aku cter psl student aku drp dok cter psl 2..
buat tension je kann?
Btol idak?

So yesterday, I woke up early in the morning.. aku mnangis weyyyy..
Kuakuakua..
Sbb pe? Sbb aku xnk keje blan 8 tp mk aku suro jugak...
kahkahkah!!!
tp mk aku sgkakn aku nangis sbb tdo lmbt pstu kne bngun pg..
watpe nangis psl 2? mcm bdk2 je..
hehehe..
Walopun aku ni mybe mcm bdk2 pun..
kikiki...

Aku mse 2 bengang sgt so aku cm rebel skit..
Sian mk aku..
tp aku dh explain kt die mntk xmau keje blan 8 n Alhamdulillah die bg..
skrg ni nk kne bgaw boss je sbb ari tu die tnye
keje smpai July or August and I said August because
my mom dh suro..
Nk eje aku jwb blan July..
Mnyesal gue...

So skrg ni keje dh ok skit since most of bdk2 kls aku yg kls ptg tu pndh pg...
So aku ajr pg n ptg.. so sronok aku x payah la p dok kls teacher len menganga x watpe..
Bosan n rse cm x wat keje je..
n plus aku x slesa sgt la dgn teacher2 len so ble aku ngajr pg aku leh dok dlm kls ngajr n x payah
la aku join kls teacher len kcuali kdang2 gabung kls..

Ptg pun aku ade kls.. ngajar 2 student je..
Aku x kisah sgt..
Asalkn aku x nmpk mcm x wat keje..
Yesterday, aku ngajr la klas aku.. bdk2 pg..
Ade 4 org 5 years old n 2 org 6 years old..
Smlm aku asyik dok mrh je depe.. 
Ksian..
Ble aku dh dpt dok dlm kls teacher len xde.. aku bole la ngajr suara kuat skit
n aku lbih byk mrh depe ble dorg x wat keje ke..
Ikhwan slalu kne mrh ngan aku..
Byk kli smlm kne mrh..
Aku geram tgk die.. Dh bljr bkn x bljr tp asyik lpe..
Bru je ajr pastu x ingt..
Mne x hangin aku...
Aku nk die pandai..
Dh 6 thun kalo cmtu ag cmne nk msuk drjah satu thun dpn?


Ni Ikhwan.. Mmg slalu kne mrh ngan aku..
tp die xdela kurang ajr nk menjawab ke ape.. kne mrh pun ikot ckp gak..

Haikal pun dok kne mrh.. die 2 ske sgt la brckp..
Tp ok la jugak sbb die slalu jwb ble aku tnye soaln..
Die ni sgt la ceria orgnye..
Hahaha..
pastu die ske cter..
Mse aku tgh ajr tnye la soaln en.. contohnye la..

Aku: Living things 2 bnde hidup.. ape bnde hidup? Plants, animals n people..
Animals yg mne.. tunjuk (suro tunjuk gmbr dlm bku 2)
Haikal: (tunjik gmbr arnab)
Aku: haaa.. arnab ni ape? Animals..
Haikal: ha'ah.. animals 2 yg duk kt zoo tu.. blablabla.. 

Die bru nk start story die aku dh ptong..
Hahaha!!!
Jahat x aku?
Tp mmg la.. kalo nk dgr ble nk abis bljr kn?


Haikal ni bru 5 thun tp dh byk ckp.. Hahaha!!!
Tp xpela.. die aktif dlm kls..
Ske jwb soaln sume..
Kira bgus la tu..

Maisarah pun sme kne mrh ngan aku smlm.. Hadeh.. die tu sng sgt distracted.. x focus..
Ardini pulak..
die ni slow jugak mcm abg die Ikhwan tu..
tp lg slow rsenye..
Aku dh bg jwapn suro salin je.. 
tp dok trmenung tgk bku tu pehal?
Mmg la nk kne mrh sbb ade lg bnde len nk kne wat.. 

Ni lg sorg.. Batrisya ni.. lg la ssh kot nk ajr die..
Dh 6 thun tp ssh btoi nk ajr..
die ni xnk bkak mulut..
tp skrg ble suro bkak la gak.
dlu mle2 nk ajr die..
haih.. ssh nk mmpos..
skrg pub msih ssh..
Ntah die paham x ape aku ajr..
dhla x tnye soaln n then mke cmtu je..
cm xde prasaan.. ssh nk ajr die..
pastu asyik kne suap jwapn je kt die..
Bkn nk usaha sndiri..
student aku yg pling ssh nk ajr..
Mmg slalu kne mrh la die ni tp die tgk je mke aku cm xde prasan..
Batrisya.. Batrisya..

So back to the story..
Aku dok sbelah Ikhwan dok ngajar die mat..
Die asyik lpe je cmne nk tolak..
Dh ajr byk kli pun cmtu gak..
sbelum tu aku lukis gmbr jam kt white board n bg time ape n suro die lukis jarum ikot time tu..
ajr byk kli pun x ingt..
Nsib baik leh wat..
Ptotnye mmg leh wat sbb sbelum ni dh ajr n die dh paham..
tp dh cuti 2 minggu terus lpe sume ye, Ikhwan..
mmg nk kne mrh angan aku laa..

Pastu aku pun trpk aku asyik mrh dorg, dorg taw ke sbb pe aku mrh?
Aku pun tnye Ikhwan..

Aku: Ikhwan taw x knp teacher slalu mrh Ikhwan?
Teacher mrh ikhwan sbb ske ke x ske kt Ikhwan?
Ikhwan: xSke..

Aku pun taw.. rpenye die ingt aku xske die..

Aku: Bkn.. Teacher mrh sbb teacher syg. Mk ikhwan mrh ikhwan sbb die syg ke x?
Ikhwan: tak
Aku: Mk mrh sbb syg la.. kalo Ikhwan buat jht.. mk mrh sbb die xnk Ikhwan jd jht die nk Ikhwan jd baik..
Haa.. Teacher mrh Ikhwan sbb teacher nk Ikhwan jd pandai sbb teacher syg..
Sbb pe teacher mrh? sbb teacher...?
Ikhwan: syg..

Pastu aku tgk student aku yg len..

Aku: Haikal, teacher mrh haikal sbb teacher syg ke x?
Haikal: syg..
Aku: haa.. Teacher mrh haikal sbb teacher syg.. kalo haikal x buat keje teacher mrh.. 
sbb pe teacher mrh? sbb teacher nk haikal jd pndai..
sbb pe teacher mrh? Nk haikal jd...?
Haikal: pandai..

Pasttu aku tnye maisarah n Ardini pulak..
Dh kne lecture dorg ni..
Hehehe..
Bkn ape.. Aku just nk dorg taw knp aku slalu mrh doerg..
Aku xnk la dorg ingt aku x syg dorg..
Xske kt dorg..
Biar dorg taw knp aku mrh..
Brula ade smangat nk blajr..
Btol x?
Mmg mse 2 wat sesi heart ti heart talk la kot ye?
Wahahaha!!!
Then mse blik aku hug dorg..
Aku nk wat cmtu stiap kli waktu blik..
Brula dorg rse disayangi walopun asyik kne mrh je enn..

I hope u kids become good people..
Don't disappoint me, okay?
Hehehe ^ ^





6 comments:

fns/fatin/froggie said...

amboi garang yer cikgu mun nihh
hahaha
*nak hug jugak :p

nUr _ atiQah said...

bestnya dpt ngajar bdk2..hehe..walaupun penat mesty rasa bahagia kan..hehehe..i like..hee ^^~

farah said...

fns: ahahah.. aku garang slalunye dgn student aku yg dtg pg sbb msuk kls teacher len x tgk.. huahuahau.. kalo kls ptg x msuk dlm kls.. cm dok luar kls sbb skit je.. lgpun bdk2 ptg ade sorg ni pndai bole wat keje sndiri.. nk guide skit je.. pg tu aku garang.. bdk2 pg cm rmai yg slow la gak so kne garang skit.. tp si ikhwan tu.. hahah.. walopon die slow tbe2 ade prasaan cm nk die paham bnde 2.. heheh

farah said...

nur atiqah: depends la jugak cmne bdk2 2 agknye la kot.. kalo bdk2 sume mcm setan sekor2 pastu org mrh cmne pun xmau dgr ckp sssh la nk ade prasaan syg tu.. hahah

AmalinaNashihin said...

kau memang. garang bebeno. hahaha
ptut anak-anak murid ingatkan kau tak suka dorang. :P

farah said...

hahaha.. dh tu.. aku bru ajr x ingt.. pastu aku dh bg jwapan bole tgkl lagi bku 2 bkan nk tlis jwapan... mmg nk kne la knnn.. pstu ble dh siap keje.. lari sne sni.. kalo nk bg diam time aku kuar kls jap nk amik bku.. aku ckp :kalo teacher msuk bsing, teacher tarik telinga" msuk blik lnsung xde bnyi.. huahuahuahua.. bdk kalo xnk dorg bsing kne bg keje.. tp kalo bdk yg cpt siap keje nk bg keje ape lg knn.. haih..

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik