Saturday, December 25, 2010

TERBAIK!!

hohoho
hey ho!

semalam hari yang paling best..
so far ni la dalam bulan disember.
coz mostly in this month,
aku cam miserable..
hahaha...(always ;p)

kelas aku start 8.30 pagi.
then, lepas dh solat subuh...
badan letih giler
plus mati2 ingat kelas pukul 9.30 pagi
aku pun sambung tidur and set jam
pukul 7.30 pagi
last2, aku tak nak bangun gak...
padahal selalu terjaga tengok jam
rasa risau pulak tengok masa
then aku decide untuk bangun
sebab tak tahan asyik nak terjaga je..
then, pergi tengok jadual kelas..
KELAS AKU PUKUL 8.30A.M!!!!!!
WHAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???
AAAAAAAAARRRRRGGGHHHHHH!!!
and tengok jam kat depan....
PUKUL 8.11A.M!!!!
ok..memang terbaeeeeeeeekkkk!!!

aku pon..dengan kecuakan tahap cipan ni,
pergi la bergegas ke bilik mandi
then, siap secepat mungkin
heartbeat aku...tak yah cakap la.
tengah siap2 ni
kawan aku call.
"anati, ko kat ne??"
aku pon
" aku baru bangun la...tengah siap2 ni...nanti aku jumpa korang. bye!!"
terus aku campak fon kat katil
hahaha

dah siap2...aku berlari macam orang giler.
nak naik lift, tapi lift tak turun2
mula rasa tension 
then, kawan call lagi..
n dia suruh cepat2 sikit
and baru aku teringat yang pagi tu aku ada presentation physic's lab 
plus quiz!!!!
again...terbaeeeeeeeekkkk!!
and aku memikirkan tangga palam tu
dah la macam gunung everest..

aigoooo!!

sempat ke tak ni???
jam dah kul 8.20am
and aku decide nak turun guna tangga..bukan lift
memang berdoa la sepanjang kat tangga tu
supaya MR.F (lecturer lab) and judges yang lain tak datang lagi
harap dapat lengah2kan masa diorang sebelum aku tiba kat lab
bila dah sampai kat tangga gunung everest tu
aku nampak...kawan aku yang call tu..
aku rasa terharu giler coz diorang still tunggu
selalunya dah lambat diorang gi lu
memang berdebar ar tadi
diorang suruh releks...

again terbaeeekkk ar...
aku tertinggal kad pelajar UiTM..
kalau pak guard nampak
abis la kena saman nanti
last2 aku ambil buku kawan aku untuk cover
then, jalan cecepat ke lab
time tu dah pukul8.30am
smpai kat sana kul 8.35am
selalunya 15min. kot kalau nak turun tangga tu
tapi..entah la hari ni...
hehehe

tengok2 diorang tak masuk lagi lab
ALHAMDULILLAH!!
termakbul jugak doa.
nasib baik aku dah prepare script untuk cakap masa presentation
and masa menunggu judges nak masuk tu...
berdebar2 kot
coz ada yang jenis suka pyscho orang lain
tu yang aku takut..
terutama Prof. Ahmad
bila MR.F kata, judges otw..
semua menatap pintu lab
hahahaha
tak leh bla
suasana terus senyap kot
then...Prof. Ahmad masuk dengan senyuman..
SCARY!!!
hahhaha...tak la...cuak je tengok dia
lecturer yang lain pon ada gak termasuk la MR.F
and Miss Arda..
tetiba ramai lak time tu..

ALHAMDULILLAH..
presentation group aku semuanya ok+ best!!
yang paling best aku dapat buktikan 
kat kawan aku yang aku boleh cakap dengan tenang in english!
coz sebelum ni diorang psycho aku
kata part aku susah la, aku nervous la

last2 masa kat lab tu...
ALHAMDULILLAH
aku..mostly rasa cam tak ada perasaan dah time tu
aku just nak buat cam biasa+terbaek
time tengah cakap tu...semua tetibe senyap n pay attention
last2, kawan aku yang psycho ni...
mengakui kebolehan aku!!
YEAHHH!!!
SYUKUR!!
dia kata aku nampak selamba masa cakap.
and paling best....quiz fizik tak sempat nak buat coz tak cukup masa
yeayyy!!

and sepanjang hari tu...
mood- happy+excited+syukur
tak pernah dapat hari macam tu
ni mungkin gara2 nak balik rumahkan?
so...again...
ALHAMDULILLAH..
THANK YOU ALLAH!!
PEACE!!!



5 comments:

farah said...

hahaha!!!!mmg trbaek ah... tp kte still nervous mse presentation mostly because he'll be watching me..

bellalala said...

mcm movie dh hah
kte pn rse nervous

farah said...

ahahah.. tibe2 lak awk rse nervous an, bella..

nisha , said...

kwn yang psycho tu kita ke???
sejak bila aku psycho kau..-.-

adibahhh said...

terbaik laaaa anati!
TAHNIAH sbb presentation berjalan ngn lancar! thumbs up for u!

pasal awk lambat tu teringat kte lambat g exam arab. hahaha

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik