Thursday, March 25, 2010

Kbetulan?

Sbnrnye wjud ke konsep kbetulan ni?
Ke smuanye takdir? Bkn ke ape2 yg brlaku
Tuhan yg tntukn mngikut kputusan yg kte buat dan
usaha kte? Bkn cmtu ke?
Ble kte trserenpak dgn sseorg or brtemu dgn org baru,
bkn ke 2 suratan tkdir? Knp org ske ckp "kbetulan jmpe
awk ari ni?" tp sbnrnye mmg kbetulan ke? Hmmmm...

Aku prnh tgk cter Cardcaptor Sakura n dlm cter 2 ade
karakter ni ckp "There is no such things as coincidence.. bla bla.."
Ayt akhir 2 ape ntah die ckp. aku x reti eja la prkataan 2.
Hehe.. So btul ke knsep kbetulan ni wujud? mgkin x.
mgkin ye.. Ntahla.. Korg rse?

Ok, moving on.. Aku trpk ah. Dlm idop ni aku nk travel byk tmpt.
Nk jmpe mcm2 org.. (hrp2 yg baik2 je la) Nk tgk mcm2 tmpt..
Nk try new things.. Nk tgk culture len.. n most importantly nk have fun.
Life is worth living so kne la enjoy idop 2. Aku xnk ah mmbazir idop aku
n youth aku dgn kmurungan je.. That would be just oh so sad.

Tp bnde2 yg aku nk wat ni akn jd lg best kalo dpt wat brsme2 dgn kwn2
rpt aku. Btol x? kalo sorg x best sgt ah. Tp kalo nk travel2 ni kne ade byk
duit ah.. Kne start smpn duit ah. Xleh boros. Aku ni asyik mmbazir duit je bli
brlmbak2 pdehal bju kt almari 2 ade yg x slalu pkai pun. Hehehe..
Boros btol la.. Kne kwl ni. Aku hrp ah aku dpt atasi msalah
kmurungan ni.. Cuz life is too precious to waste on meaningless things.

"Life is Worth Living When We make it worth living for" 

6 comments:

bellalala said...

tu la
kte pn kdg2 pning gk psl hal2 kbtulan ni
kte rse pkataan kbetulan tu pkataan yg memg dh biasa dgunakn
tp klu ikutkn sume Allah dh tetapkn

syazaza ;] said...

haha. kte tak baca lansung post ni sebab kte nk trus komen.

bagi kte...
KEBETULAN tu maknanya sesuatu kejadian yang kita tak sangka dan tak rancang untuk terjadi...

TAKDIR tu pula sesuatu kejadian yang berlaku dengan izin Allah SWT.

haha so, KEBETULAN bagi kita merupakan TAKDIR dari Allah swt.

hehehe...

Diaries said...

Bella: bgus2 ade org spendpt dgn kte

Syaza: ape mksud awk ni? kbetulan 2 xdir jugak? Wha...??

-Farah-

Diaries said...

tapi pape yg terjadi kat kte semuanya telah ditakdirkan oleh Allah..


farah~!!!!!!!

tadi kte ditakdirkan berjumpa ngn seseorang..hahaha...ptg tadi..

huhu...

-adibah-

Diaries said...

Sape pulak ni? Kalo dh ckp 2 gtaw la skali nme die.. Nk wat suspen pulak kt sni. Laki ke pmpuan ni? Msti laki kn?

-Farah-

syazaza ;] said...

haha farah... ye la. kebetulan tu takdir.

awk tau kan apa maksud kebetulan.
something unexpexted bagi kita. tapi bende tu dh ditentukan bg Allah. xtau la nk explain camne lg.

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik