Wednesday, April 27, 2011

My Nicknames

Sejak aku msuk Asasi Tesl ni byk btol nickname yg aku dpt
tp aku ske sume nickname aku.
Ntah knp kwn2 aku ni ske btol bg nickname kt aku.
Hahaha!!!

1) Mun

Ni nickname yg pling aku ske. Org yg bg aku nickname ni ialah MAI.
Mai ni classmate aku mse sem 1. Die duduk sbelah aku mse first class.
Sejak ari tu asyik duk sbelah die je dlm kls.
Mle2 die sorg je yg pggil aku Mun.
Tp lps 2 Mr. Acap Othman pun nk mnyibuk gak pggil aku Mun.
Lps 2 gado dgn Mai sbb Mai kata die sorg je leh pggil aku Mun.
Then ZulFahmi pun dok pggil aku Mun..
Lps 2 aku suro je la classmates aku, bdk2 1F pggil aku Mun since klas
2 rmai sgt Farah smpai aku jd confuse ble ade org sebut nme "farah" dlm kls.
Mle2 aku xde la minat sgt dgn nme ni.. skrg ni la nickname yg pling aku ske..
Yay!!! dh rmai start pggil aku Mun skrg.
Even Diba pun kdang2 pggil aku Mun..
Trase plik lak ble die pggil aku Mun.
Yela.. dh 7 thun pggil Farah tbe2 pggil Mun lak an, Diba..
To be honest, mse aku pndh BTHO bru kwn2 start pggil Farah..
Aku suro pggil Munirah xnk.. ngade2..
hehehe..
Mle2 aku xske org pggil aku farah.. nk pggil munirah
tp dh lme 2 aku dh biasa.
pape pun ske ah nme Mun ni. Trime kasih kpd
Mai krn bg nme ni kt aku. 
heeee :)

2) Famun

Sem 2 lak classsmates aku pggil aku Mun gak..
Yay!!! \(^o^)/
Bdk2 klas 2C. Syg dorg sgt2!!!!
Tp lps 2 sorg2 bdk klas 2c dok bg aku nickname.
Mle2 aku dgr nme ni aku trpk Fa Mulan... 
heheheh..
Mcm nme Fa Mulan..
Org yg bg nme ni kt aku ialah Miss Diyana Yusof a.k.a Dyanne.
Lps 2 org len pun pggil aku FaMun..
Comel la nme ni.
Aku ske!!!!
Thanks Dyanne :)

3) Famuntah

Ni Miss 'Aliya Abdullah pnye keje..
mcm ntah die leh trpk nme ni..
Hahahah!!
Smpai skrg die dok pggil aku Famuntah tp aku ske je..
Hehehehe..
Ingt ag first time aku dgr die pggil aku nme ni..
Aku g blik die.. blik kami sgt dkt.
then nk kuar dr blik die tbe2 die pggil Famuntah.. 
hehehe..
mse 2 ke hang trpk nme 2, lia?
hahahah..
Pape pun, thanks lia bg nme ni ^ ^

4) Fastar

Ni Miss Farahafizah yg bg..
mse tgh2 komen kt Fb tbe2 die pggil aku dgn nme ni.
ecececce..
comel je nme ni.
Thanks Fara :)

5) Famunrojo

Nme ni bru dpt.. 
hahahah!!!
Ni Mr Abdul Fattah Jusoh yg bg ye..
Ikot ske ati die je..
Farah Munirah Roslan Johari jd
Famunrojo..
mmg gabung sume prkataan kt dpn 2 jd satu nme an..
Well, it's better than waiter girl
Acap Talib ngan Fattah ni sdp2 je pggil org waiter.
Thanks la ye bg nme ni encik Fattah..
Sye sgt ske nme ni.
hahaha

ade lg satu nme.. tp nme ni aku dh lme x dgr.. aku dgr mse praktis drama je.

7) Abu

Ni nme wtk aku mainkn mse final drama..
Sbnrnye ni wtk laki..
Abu nmenye..
Then kteorg tkar jdkn wtk pompuan..
tp ble praktis msti kne pggil Abu.
Farahafizah, lia..
korg dok pggil aku Abu je spanjg praktis an?
hahaha..
Mse mle2 dpt wtk ni.. mmg asyik kne usik dgn nme Abu ni..
Tp aku ske je..
Kenangan ni..
Wtk yg aku sgt ske..
Wtk Abu pasti aku rndui..
"But I didn't mean to steal his chicken, your highness"
hahaha..
Line yg aku praktis brkali2..
pnye smangatnye..
pdehal pendek je pun line 2 an.. 

Trime kasih kpd mereka2 yg bg nickname yg comel2 nikt aku..
aku ske sgt.
Btoi. x tipu ni.
Thanks ^ ^


7 comments:

Fara Aisyah said...

ohhh my banyaknya nama! hahaha ;DD

blankas92 said...

but i dont mean to chicken his stealing

AmalinaNashihin said...

steal lah sayang. Bukan still :)

dyanne said...

hehehh welcome..famous dah famun tu. hoho~ :D

famun/mun/famuntah/abu/famunrojo/fastar said...

nash: ohh... ah xprasan ah weh.. excited sgt nk taip.. hahha.. jap aku btolkan..

hilmi: dude, ko bce weh.. haahaha.. dh lme en x sebut line 2 kt ko.. then ko msti lpe.. n gne he instead of she ble dh tkr jd wtk pompuan

fara aisyah.. yeah.. byk nme.. tp ske.. best

dyanne: famous ke? hehehe.. korg bg byk2 nme ni an.. aku ske.. kalo tmbg ag pun lg aku ske.. I feel so loved.. hahah

bellalala said...

lol. famunrojo 2 plg bes. haha

farah said...

bella: ahahahah.. famunrojo? hahah.. mmg ah dh bdk laki yg bg.. biasa la an.. laki cmne.. ske ati dorg je ennn..

 

Template by BloggerCandy.com | Header Image by Freepik